Tagliatele cu ciuperci si sunca
Tagliatele cu sos alb de smantana
Nu stiu daca ati servit vreodata paste facute in casa, sau proaspete de la restaurant. Sunt incredibil de gustoase si au o textura deosebita si capacitate superioara de absorbtie a sosului.
Ingrediente aluat paste:
Amestecati intr-un recipient faina, ouale, sarea si uleiul pana devine aluatul omogen si nelipicios. Daca este prea lipicios mai adaugati faina, apoi lasati in frigider 20 de minute sa se odihneasca.
Pe blatul de lucru intindeti cu placintarul o bucata de aluat intr-o foaie subtire si taiati fasii de jumatate de centimetru latime.
Procedura nu este dificila, dar creaza un mic dezastru in bucatarie, faina se imprastie peste tot si veti avea mult de lucru cu curatarea blatului de lucru. Scapati de acest chin cu masina de facut paste.
Ingrediente reteta tagliatele cu sos de smantana, ciuperci si sunca sau pui sau ton
- 400g tagliatele
- 250g sunca presata (sau pui, sau ton)
- 200g ciuperci (de preferat hribi (funghi porcini), dar merg si champinion)
- 400g smantana pentru gatit (este mai putin acra)
- 100g cascaval si/sau mozzarella
- 50g parmezan
- 100g boabe mazare fierte separat
- 3 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
- oregano, cimbru, sare si piper
Curatati, sapalati si taiati ciupercile in felii subtiri si puneti-le intr-o tigaie inalta la calit in uleiul de masline aproximativ 8 minute. Adaugati sunca presata taiata felii, mazarea si mai lasati 5 minute pe foc.
Intre timp puneti la fiert pastele in apa cu sare si putin ulei pana devin al dente. Daca ati facut paste proaspete, in functie de grosimea lor, timpul de fierbere ar trebui prelungit.
Dati pe razatoare cascavalul, parmezanul si mozzarella si adaugati-le in tigaie impreuna cu smantana, ciupercile si sunca, amestecand bine pentru omogenizare. Dupa ce s-au fiert pastele se scurg de apa si se adauga in tigaie peste restul ingredientelor. Cand scurgeti pastele mai pastrati cativa ml de apa in care au fiert pentru a mai suplimenta sosul de smantana. Adaugati putin oregano, piper, cimbru si potriviti de sare.
In farfurie se mai adauga deasupra putin parmesan si patrunjel verde taiat marunt si se serveste cald.
Puteti foarte bine sa faceti si tagliatele cu pui in locul sunculitei presate.
La aceasta retete merge foarte bine un desert pe masura: placinta cu mere si scortisoara.
Pofta buna!







Poale in brau moldovenesti cu branza

Reteta pastrav la cuptor
S-ar putea să-ți placă și

Ciorba de fasole boabe cu tarhon
septembrie 26, 2014
Reteta rapida de orez cu fructe de mare
ianuarie 24, 2015