Ghiveci de legume cu pui


Ghiveci cu pui

Nimic nu se compara cu o mancare clasica de ghiveci de legume proaspete, culese in sezonul lor de coacere si crescute in mod total natural. Gustul acestora nu poate fi inlocuit de nimic atunci cand ajung in starea perfecta de coacere in mod total natural si nu sunt culese in pripa, asa cum se intampla cu cele pe care le gasim in supermarket-uri.

Ingrediente reteta ghiveci de legume cu carne de pui:

  •  2 dovlecei
  • 3-4 rosii coapte
  • o radacina mica de telina
  • 2 patrunjel radacina
  • 2 ardei capia
  • 2 ardei grasi
  • o vanata medie
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 6-7 ciuperci (de care aveti sau gasiti)
  • o cana medie de mazare
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • un piept de pui sau curcan
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, coriandru si patrunjel verde

ghiveci de legume cu pui

Mod de preparare ghiveci

Spalati bine legumele si curatati-le de coaja. Puteti lasa o parte din coaja dovleceilor si a vinetei pentru design.

Puneti intr-o cratita adanca putin ulei, preferabil de masline, dar nu e obligatoriu si cand acesta s-a incalzit aruncati ceapa taiata pestisori. Caliti timp de 2 minute si adaugati legumele taiate cuburi cu latura de 1 cm. Pastrati usturoiul si dovlecelul, deoarece acestea fierb repede si vor trebui adaugate cu 15 min inainte de final. Daca aveti mazare din conserva, aceasta probabil ca este deja fiarta si ar trebui sa o adaugati la final pentru a nu se dezintegra. Peste legume puneti supa de pui daca aveti, sau apa fierbinte cat sa le cuprinda si adaugati putina sare, piper si 5-6 boabe de coriandru. Dupa fierbere legumele isi vor reduce dimensiunile si riscati sa ramaneti cu prea mult sos.

Pentru coriandru ar trebui sa aveti o sita sau saculet pentru a nu le pierde prin mancare deoarece sunt foarte aromate si oarecum neplacut de strivit intre dinti.

Trebuie sa tineti la foc mediu aproximativ 30 de minute pentru ca toate legumele sa fie gata. In acest timp amestecati cat puteti de rar pentru a nu strivi legumele dar nici sa riscati sa se arda.

Carnea de pui o taiati fasii subtiri, o condimentati cu sare si piper si o trageti la tigaie separat aproximativ 12 minute pentru a nu deveni fada.

Ghiveci

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Ghiveci de legume cu pui
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

One comment on “Ghiveci de legume cu pui

  1. Pingback:Retete cu pui - Retete rapide -Jurnal Culinar