Beneficiile utilizarii unei cani filtrante

De cateva luni a apărut in viața mea o cană filtrantă și m-a făcut să văd cu alți ochi această soluție pentru procurarea apei de băut. Nu ințeleg de ce nu am făcut mișcarea aceasta de mai mult timp ci m-am chinuit permenent cu baxurile de apa plată sau bidoanele de 5 litri de la supermarket.

cititor xml efactura pdf

Gustul apei de la robinet variază ușor între sistemele de filtrare si tratare a apei potabile și depinde mai ales de sursa apei. Aceste diferențe apar datorită rețetelor de tratare si a concentrației componentelor din apă de la un eșantion la alt eșantion.

cana filtranta pentru apa potabila

Filtrele standard pentru cani filtrante funcționează ca o sită, folosind carbonul activ pentru a reduce conținutul de mercur, gustul și mirosul de clor. Există, de asemenea, o rășină schimbătoare de ioni pentru a filtra zincul, cuprul și cadmiul. Materialul este unul poros iar acesti pori sunt gândiți pentru a filtra diferite componente nedorite din apa de băut. Principalele elemente pe care o cană filtrantă le elimina sunt: azbest, benzen, cadmium, clor, cupru, plumb, mercur, zinc.

Cantități mici de clor și cloramină joacă adesea un rol în sistemele de apă comunitare, acționând ca dezinfectanți și distrugând germeni precum Salmonella și norovirusul.

difuzoraromaterapie.ro

Cercetările au arătat că anumite cantități mici de clor în apa potabilă nu au efecte nocive asupra sănătății, dar pot proteja organismul în cazul apariției unui focar de boli transmise de apa potabilă. Același lucru este valabil și pentru cloramină.

Oricine poate alege să filtreze apa de la robinet cu o cană filtranta dacă are probleme cu contaminanții nocivi, dorește să schimbe gustul sau mirosul sau dacă are nevoi individuale medicale.

Principalele avantaje ale utilizării unei astfel de soluții de filtrare

  • cost redus al apei potabile
  • ergonomie si confort – nu mai cărăam baxuri cu apă de la supermarket
  • eliminăm ambalajele de plastic care umpleau gropile de gunoi sau centrele de reciclare
  • avem grijă de sănătatea noastră prin filtrarea suplimentară a apei de la robinet