Tigaie ceramica tefal

Teflon sau ceramica? Ce alegem? Sfat achizitie

Am fost foarte nerabdator sa incerc o tigaie sau o oala cu strat antiaderent de ceramica atunci cand am vazut la TV reclama la noua tehnologie. Mi se parea sensational ca poate exista ceva la fel de bun ca teflonul, dar mai sanatos. Se spunea atunci despre acesta ca ar emana niste toxine daca ajunge la temperaturi inalte. Greu de demonstrat si greu de inteles cum aceste studii au aparut exact cand si-a facut aparitia pe piata stratul ceramic, dar se ridica un mare semn de intrebare atunci cand descoperi ca producatori mari de astfel de ustensile, cum ar fi Tefal, renunta la acest material, sau il rebrenduiesc sub denumirea de Titanium, Resistium sau Intensium.

cititor xml efactura pdf

Eu aici nu incerc sa demonstrez nimic, nu am laborator si nici nu stiu pe cine sa cred. Pot doar sa imi expun experienta din bucatarie, lucrand de ceva timp cu cele 2 tehnologii.

La prima vedere ambele tipuri de strat antiaderent se comporta la fel. Singurele diferente pe care le-am observant eu din pozitia bucatarului sunt ca de ceramica se mai lipesc diverse alimente cand le pun la prajit si faptul ca atunci cand gatesti cu ulei putin si temperatura devine prea ridicata, arsurile sunt greu de indepartat la spalare.

De obicei faina cu ou de la preparatele pane tinde sa se lipeasca de stratul ceramic, in timp ce la Teflon nu mi s-a intamplat niciodata acest lucru.

Tigaie ceramica tefal

difuzoraromaterapie.ro

Desigur ca este posibil ca eu sa nu fi facut cunostinta cu echipamente de calitate maxima sau nu cunosc toate tehnologiile existente de acoperire cu strat ceramic. Producatorul lor nu este prea cunoscut. Le-am achizitionat la set din supermarket.

Diferentele prezentate mai sus oricum nu sunt majore si nu afecteaza calitatea si rezultatele culinare. Eu personal aleg insa teflonul, sau cum se mai numeste el acum, pentru ca nu m-a dezamagit niciodata. Important e sa alegeti oale si cratite cu fund dublu si preferabil producatori consacrati. Eu am o tigaie de la Tefal de 7 ani si nu s-a uzat deloc, ma mai tine cu siguranta inca pe atat.

Puteti arunca o privire aici pentru sau , poate gasiti ceva interesant.

Concluzia este ca nu dau sfaturi nimanui. Cititi experientele altora si luati singuri decizia, diferenta nu poate fi mare intre cele doua tehnologii.