Hit enter after type your search item
    Jurnal Culinar

    Retete rapide si gustoase

    Reteta pastrav la cuptor

    /
    /
    /
    585 Views
    img
    Oferta difuzoare aromaterapie Coada de sirena copii

    Am cautat indelung o reteta de pastrav la cuptor care sa imi dea satisfactia gustului bogat dar sa nu imi ocupe prea mult timp cu preparatul. Desi pastravul de acvacultura nu este renumit pentru gustul sau, acesta poate fi ajutat cu o marinata deosebita. Pentru a scurta timpul de preparare puteti cumpara pastrav eviscerat din majoritatea supermarketurilor, atentie insa la prospetime.

    Pastrav taiat in doua

    Ingrediente reteta pastrav marinat la cuptor:

    • 4-5 pesti (aproximativ 1 kg)
    • o lamaie
    • 3 linguri de ulei de masline
    • 4 catei de usturoi
    • cimbru, rozmarin, ghimbir, boia dulce
    • sare si piper

     

     Pregatire pastravPastrav marinat

    Curatati si spalati bine pestele, incercand sa indepartati cat mai multi solzi. Prefer sa nu folosesc capetele de la peste (decat la bors), in felul acesta avand mai mult loc pe tava sau gratar.

    Taiati pestele in doua bucati pe lungime (lasand sira spinarii pe una din parti) pentru a patrunde mai bine marinata in carne.

     

     

    Preparare marinata

    Retata pastrav marinat la cuptorIntr-un bol generos puneti bucatile de peste si adaugati peste acestea uleiul, zeama de la lamaie, usturoiul zdrobit, mirodeniile, sare si piper. Amestecati bine bucatile de peste cu ingredientele si puneti la frigider pentru cateva ore, cel mai bun efect obtinandu-se dupa 24 de ore. Ideal este sa se foloseasca o punga de plastic de unde se scoate aerul inainte de a depozita la frigider.

     

     

    Se spune ca pestele isi ia sare cat ii trebuie, astfel, daca ati pus la marinata o cantitate mare de sare, trebuie sa dati printr-un jet de apa fiecare bucata de pastrav inainte de a il pune pe tava sau gratar. Eu prefer pestele un pic uscat si nu in zeama proprie, de aceea folosesc gratarul cuptorului cu o tava cu apa dedesubt pentru a nu pica grasime in cuptor. Timpul necesar coacerii ar trebui sa fie de aproximativ 35 de minute, dar daca nu cunoasteti cuptorul prea bine e indicat sa stati cu ochii pe el pentru a nu se arde, carnea fiinde destul de subtire.

     

     

    Pofta buna!

     

     

    Reteta Jurnal Culinar
    recipe image
    Denumire
    Pastrav marinat la cuptor
    Publicat
    Timp total
    Voturi
    51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :