Câteva lucruri pentru sănătatea ta

Câteva lucruri pentru sănătatea ta

În ultima perioadă, majoritatea cunoscuților noștri se plâng de dureri. Ba de spate, ba de stomac, ba de insuficiență renală, ba de faptul că sunt în pericolul de a suferi un atac de cord în orice moment. Asta, la nivelul celor relativi tineri (30-50 de ani). Am uitat să precizez, mai ales cei de la orașe. Iar dacă stau în metropole, asta este un alt mod de a te saluta cu cel de lângă tine. Dar, dacă te duci să-i întrebi pe cei care te-au crescut, dacă mergi la bătrânii trecuți de 70 de ani, o să îți zâmbească ştrengăreşte și se vor uita ciudat la tine. Ei n-au probleme. La cei 70-80 de ani ai lor, reușesc să se întrețină singuri, să aibă grijă de o gospodărie în toată regula. Au și animale pe lângă ei. Unii, chiar au ferme.

cititor xml efactura pdf

Cheia secretului lor? Alimentația!

Pusă de cele mai multe ori, pe unul din locurile codașe, aceasta își arată nemulțumirea într-un mod deloc benefic nouă. Dar suntem noi, oare, atenți la detalii? Începem de la o durere de cap și ajungem la artrită, ulcer , tulburări renale, etc. Pentru că, uităm detaliile mici, dar, totuși, semnificative.

Nu voi sta eu acum să vă spun: „Asta da! Asta nu! Faceți așa sau invers!”. Nu, pentru că nici nu-i meseria mea, dar trăim pe un continent liber. Avem libertatea de a alege ce și cum facem. Am să vă spun doar câteva lucruri, pe care eu, personal, le consider sănătoase pentru a fi „prieteni” cu sănătatea dumneavoastră.

Să încep să vă dau sfaturi, m-ar pune într-o postură foarte…ciudată. Mult prea incomodă pentru mine. Vă spun doar câteva chestii mai de..”copii”.

În primul rând, vă sfătuiesc să luați o linguriță de miere pe stomacul gol. Adică dimineața, înainte de micul-dejun. Sau, puteți să beți și apă cu lămâie, dar eu vă recomand mierea. Micul dejun să fie corect, nu ca un fel de prânz, dar să aibă ceva consistent. Puteți încerca laptele cu cereale, omleta cu bacon, ceaiul cu pâine prăjita și unt, iaurt cu musli, sau orice altă combinație. Evitați, în schimb, să beți cafea pe stomacul gol.

După asta, mergeți la serviciu. Dar, nu vă stresați prea tare. Da, exact la asta mă refer. Încercați să nu întârziați. Eventual, vă treziți puțin mai repede, ca să aveți timp să îl duceți și pe piticot la școală și să ajungeți și voi la timp.

difuzoraromaterapie.ro

Sã vã spun acum și câteva din „efectele benefice” ale nemâncatului de dimineațã. Ulcerul, este una din cele mai des întâlnite probleme. Ulcer, gastritã, arsuri intestinale, astea doar deschid drumul altor afecțiuni puțin mai grave. Și-acum, o sã mã-ntrebați „Apãi ce-ar trebui sã mãnânc pentru a fi sãnãtos? Aia nu, aia nu, asta nu-nseamnã cã ar trebui sã rãmân flãmând?”

Ei bine, nu. Chiar deloc. Poți lua un mic-dejun foarte copios și sãnãtos. Fie îți faci un smoothie cu spanac, mere, banane și puținã portocalã/lãmâie, fie, ca aperitiv, guști câteva fructe uscate. Prunele, nucile, alunele caju sau curmalele sunt cheia pentru o sãnãtate mai feritã de bolile cronice. Așa cã, înainte sã pleci din casã, asigurã-te cã ai reușit sã iei mãcar o înghițiturã de ceva sãnãtos și, o sã vezi rezultate care îți pot aduce pânã și o mãrire bazatã de salariu.

Până la o dată viitoare, vă doresc multă sănătate.

K.