Masina de paste si taitei

Masina de paste si taitei

Pastele proaspete se remarca printr-o textura deosebita, elastica si dau unei mese o savoare  greu de atins de pastele clasice uscate. O masina de paste si taitei detinuta in bucatarie face viata mai frumoasa pasionatilor de paste fainoase si mai usoara, sa faci paste cu placintarul si sa incerci sa tai drept si subtire este obositor si dificil. Dovada efortului si a dificultatii taierii uniforme o gasiti in reteta paste tagliatele si taitei de casa sau va puteti delecta cu o reteta de paste din lista.

cititor xml efactura pdf

Oferta masini pentru paste

 Puteti consulta lista accesoriilor si uneltelor ce va pot fi de folos daca sunteti creativi si doriti sa creati ceva deosebit din paste fainoase.

Nu voi prezenta un model anume, cred ca toate masinile de paste functioneaza pe un principiu comun si anume cilindri metalici prin care trebuie trecut aluatul de paste (cate un ou la fiecare 100g de faina si putina sare) in timp ce dai la manivela si reduci progresiv distanta dintre cei doi cilindi pana obtii o foaie de grosimea dorita.

Review masina de paste

Obtinerea pastelor si taiteilor de casa taiate uniform

Masina de paste mai are o componenta formata din 2 cilindri crestati transversal in tandem prin care se trece o singura data foaia obtinuta in procedeul de mai sus. Unele masini au la celalalt capat al acestei componente alti 2 cilindri care taie mai lat pastele, adica face tagliatele, in timp ce primii cilindri sunt pentru spaghetti sau taitei de casa.

Masina de paste si taitei

Unele retete de paste propun adaugarea unei cantitati mici de ulei in aluat, dar acest lucru nu este de dorit deoarece aluatul va aluneca pe cilindrii si acestia nu vor avea destula aderenta pentru a duce misiunea la bun sfarsit. Aluatul se va rupe din cauza aderentei variabile pe suprafata cilindrilor si nu veti reusi decat sa va enervati. Eu am facut greseala asta si am luat-o de la capat cu un alt aluat dar a trebuit sa spal bine si cilindrii pentru ca nu scapam de uleiul ramas pe acestia.

difuzoraromaterapie.ro

Paste simple sau ravioli

Pe langa paste si taitei unele masini vin la pachet cu un cap pentru ravioli pentru care un amestec de branza si spanac sau sos de rosii este foarte potrivit. Capul special foloseste doua foi de paste in mijlocul carora se pune amestecul pentru umplutura si se da la manivela pana cand se termina foile. Ravioli ies deja taiati in zig-zag si au o forma foarte comerciala, dar necesita exercitiu serios inainte de a obtine rezultatele dorite.

Masina de ravioli

Masina se spala usor si trebuie o data la 3-4 utilizari sa desfaceti suruburile pentru a curata bine gratarele din interior care separa franjurile de paste deoarece acestea se gripeaza daca ramane aluat blocat pe lamele.

masina electrica paste

Daca aveti de gand sa va faceti propriile paste fainoase folosind o masina electrica pentru paste, puteti gasi ceva interesant dand click pe link.

Summary
Masina de paste si taitei
Article Name
Masina de paste si taitei
Description
Pastele proaspete se remarca printr-o textura deosebita, elastica si dau unei mese o savoare greu de atins de pastele clasice uscate. O masina de paste si taitei detinuta in bucatarie face viata mai frumoasa pasionatilor de paste fainoase si mai usoara.
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *