Supa de pui cu galuste
Supa de pui cu galuste este una din retetele cu care ne-am intalnit fiecare inca din primii ani de viata datorita locului fruntas ocupat in preferintele romanilor. Eu apelez la supa de galuste atunci cand simt nevoia unei mancari usoare dar gustoase si hidratante. In acelasi timp, nu va bazati ca va tine de foame prea mult timp 🙂
Ingrediente supa de pui cu galuste:
- 3 morcovi
- o bucatica telina
- o radacina patrunjel
- carne de pui (preferabil de tara)
- o jumatate de ardei gras
- sare si piper
- patrunjel verde
Supa se face clasic, fierband bine puiul impreuna cu legumele taiate si spalate. Lasati mai intai puiul sa fiarba 10 minute si aruncati apa. Puneti apa proaspata si mai lasati sa fiarba 30 de minute, indepartand spuma daca se formeaza. Adaugati apoi legumele.
Cat fierbe supa pregatiti galustele.
Ingrediente galuste:
- 8 linguri gris
- un ou
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- sare
Amestecat bine ouale intr-un castron, apoi adaugati bicarbonatul de sodiu si putina sare. Masurati cele 8 linguri de gris si adaugati-le peste oua. Obtineti astfel un aluat de o consistenta medie, pe care trebuie sa il lasati deoparte 15 minute pentru ca bicarbonatul sa se activeze.
Finalizare supa de pui cu galuste
Cand supa este aproape gata asezonati cu sare si piper dupa gust si dati focul la minim pentru a adauga galustele. Daca fierberea este prea puternica galustele risca sa se dezmembreze.
Introduceti o lingura in supa fierbinte pentru a se incalzi bine si apoi luati cate o bucatica potrivita de aluat si introduceti-o in supa pana ce aceasta se desprinde de lingura. Repetati pana ce terminati aluatul si lasati sa fiarba la foc mic inca 10 minute pentru a fi gatite galustele.
La final opriti focul si adaugati o gramada generoasa de patrunjel verde tocat marunt.
Puteti incerca si o interesanta reteta de ciorba de fasole boabe.
Pofta buna!
3 comentarii
Pingback:
Pingback:
Pingback: