Pilaf cu carne de rata
Din categoria „ce mancam astazi”, va prezint o reteta de pilaf cu carne de rata. Am luat de la Lidl 2 pulpe de rata si am incropit un pilaf.
Ingrediente pilaf cu rata
Puneti orezul la inmuiat intr-un bol si lasati-l o jumatate de ora. Mie nu imi place pilaful prea cleios, iar pentru aceasta trebuie sa spalati cat mai mult din amidonul de pe boabele de orez.
Am spalat pulpele si am scos carnea de pe oase, taind-o patratele.
Am pus carnea la prajit in putin ulei intr-o tigaie adanca iar intre timp am curatat ceapa si morcovul si le-am taiat marunt. Legumele taiate le-am pus repede in tigaie impreuna cu rata. Nu trebuie sa exagerati cu prajitul, e doar pentru a accentua putin gustul.
Dupa 4-5 minute de calit carnea si legumele, adaugati orezul scurs bine si mai lasati 2 minute la calit, apoi adaugati apa fierbinte, cam de doua ori volumul orezului.
Asteptati pana incepe sa fiarba, puneti capacul si dati focul la minim. Dupa 14 minute opriti focul. Tocati putin patrunjel si amestecati un pic, sa se intrepatrunda aromele.
Save







Salau cu cartofi dulci la abur
S-ar putea să-ți placă și

Zacusca de vinete cu ciuperci
septembrie 4, 2014
Ce ciorba sa fac cu ingredientele pe care le am
iunie 4, 2019