Ciorba de perisoare acrita cu bors
Ciorba de perisoare este una dintre cele mai populare retete culinare romanesti. Desi pare complicata, va asigur ca nu e asa deloc.
Ingrediente perisoare
- Carne tocata amestec vita porc
- O jumatate de cana cu orez
- O ceapa mare
- 3 linguri de pesmet
- 2 oua
- Sare si piper
Amestecati omogen carnea tocata cu orezul inmuiat inainte timp de o jumatate de ora, pentru a asigura fierberea in interiorul perisoarelor intr-un timp relativ scurt. Adaugati sare si piper dupa gust, ceapa taiata marunt si un buchetel de patrunjel tocat bine, ouale batute si pesmetul.
Formati perisoare moderate si asteptati momentul potrivit pentru e le pune in oala.
Ingrediente ciorba
- Morcovi
- Patrunjel radacina
- Telina (o bucatica)
- O ceapa
- Jumatate ardei gras
- Rosii sau pasta de rosii
- O sticla de bors
- Sare si piper
Curatati si spalati bine legumele si tocati marunt.
Puneti la calit intr-o oala incapatoare cu putin ulei dar nu mai mult de 5 minute la foc mediu si amestecand continuu. Sa nu ardeti ceapa, trebuie doar sa se inmoaie putin legumele.
Dupa cel 5 minute adaugati apa fierbinte si fierbeti pentru 10 minute. Adaugati perisoarele cu grija sa nu se sfarame. In urmatoarele 5 minute se va forma spuma de la carne si trebuie sa o eliminati cu o spumiera.
Puneti borsul la fiert intr-o cratita separat si dati intr-un clocot. Adaugati in oala cu celelalte ingrediente si mai fierbeti 10 minute.
Potriviti de sare si piper, adaugati o mana de patrunjel tocat si opriti focul.
Pofta buna!
Save