Salau cu cartofi dulci la abur
Imi place mult pestele si incerc sa ofer familiei cel putin 2-3 mese de peste pe saptamana. Fie ca este salau, somon sau crap, pestele este un aliment sanatos si binevenit regimul alimentar.
Astazi am avut salau si am incercat sa obtin un gust cat mai pronuntat de peste folosind fierberea la aburi. Fierberea in apa are potentialul de a dilua gustul.
Am spalat bine salaul, l-am taiat in bucati si l-am dat cu sare. Apoi l-am lasat sa se odihneasca 2 ore, pentru a intra sarea in carne.
Intre timp am curatat cartofii dulci, i-am taiat in bucati si i-am pus si pe ei la aburi. Nu am un aparat electrocasnic pentru gatit la aburi ci doar o sita evantai luata din Ikea, pe care o folosesc intr-o oala cu capac si cu un pahar de apa pentru abur.
Cartofii dulci, desi par mai tari decat cei clasici, se gatesc intr-un timp extrem de scurt. In 10 minute au fost gata.
In aceeasi oala am pus si salaul si nu l-am lasat nici pe el mai mult de 12 minute.
Am pus putina sare si piper pe cartofi si am servit ca atare.
Pofta buna!