Ciuperci sote la tigaie cu morcov
Reteta rapida de ciuperci sote la tigaie pentru o garnitura simpla, dar cu impact mare la public, atat prin prezenta ciupercilor mici si gustoase cat si prin aspectul fasiilor de morcov, obtinute cu ajutorul curatatorului de legume.
Ingrediente reteta ciuperci sote la tigaie:
- ciuperci proaspete
- morcov
- ulei de masline sau unt
- sare
- piper
Cui nu i s-a intamplat sa intre in pana de idei pentru garnitura la o friptura sau peste?! Cu totii ne-am saturat de cartoful prajit, fiert, la cuptor sau facut piure, la fel si de orez. Recunosc insa ca uneori aleg solutia cartofului din lipsa de ingrediente si de timp, dar si pentru ca este pe placul copiilor.
De data aceasta insa mi-am propus sa incerc si altceva, bazandu-ma si pe inspiratia oferita de un meniu chinezesc dar si pe stocul de legume din camara.
Mod de preparare ciuperci sote cu morcov:
Reteta este foarte simpla si se bazeaza in mare parte pe gustul bogat al morcovului dar si pe textura ciupercilor.
Cand am ciuperci micute prefer sa nu le tai ci sa le las intregi pentru aspectul lor natural. Dupa ce le-ati curatat (de pamant) si spalat, le puneti in tigaie cu putin ulei de masline sau unt (cateodata amestec din fiecare cate putin pentru un gust mai bogat). Se pun inaintea morcovilor pentru ca lasa multa apa si ar strica textura morcovului. Lasati la calit pana ce isi reduc aproximativ un sfert din volum si apa din tigaie s-a evaporat.
Spalati morcovii si cu un curatator de legume feliati pe lungime fasii subtiri. Asezonati cu sare si piper si puneti la tigaie alaturi de ciuperci pentru inca 3-4 minute. Asta a fost tot.
Ati obtinut o reteta rapida de ciuperci sote la tigaie cu adaos de culoare pentru o garnitura de efect.
Pofta buna!







Paste farfale cu sunca si sos rosu

Tarta cu sunca si cascaval
S-ar putea să-ți placă și

Tarta cu sunca si cascaval
ianuarie 28, 2014
Cartofi la cuptor cu ciocanele de pui
martie 10, 2014