Tort de morcovi
Tortul de morcovi este unul dintre deserturile mele preferate, datorita gustului delicios si a lipsei sau continutului redus de creme sau frisca.
Ingrediente necesare desert cu morcovi:
- 350g morcov ras
- suc de la jumatate de lamaie
- 250g margarina
- 250g zahar brun
- suc si coaja de la o portocala
- 4 oua
- 375g faina
- o lingurita praf de copt
- o lingura de scortisoara
- 2 linguri de coniac (opțional)
- miez de nuca tocat
- 150g de stafide
Pentru glazura:
- sucul de la jumatate de portocala
- 350g zahar pudra cernut
Cum se face tort de morcovi
Spalati morcovii si dati pe razatoare fina. Adaugati deasupra sucul de lamaie si amestecati bine.
Luati o forma de copt (eu am avut rotunda) si ungeti-o cu putina margarina si tapetati cu un praf de faina.
Taiati margarina in bucatele si puneti-o intr-un castron. Deasupra adaugati zaharul si amestecati cu un tel pana ce obtineti o crema pufoasa si tot zaharul s-a topit.
Adaugati cate un ou, amestecand continuu pana se incorporeaza.
Puneti si sucul si coaja de portocala si eventual putin coniac daca aveti, continuand sa amestecati domol.
Separat intr-un recipient incapator amestecati faina cu praful de copt si scortisoara. Adaugati miezul de nuca si stafidele.
Acum adaugati amestecul lichid pregatit mai devreme si omogenizati bine aluatul.
Turnati aluatul in tava pregatita si dati la cuptor preincins la 180gr C pentru o ora, pana cand iese testul scobitorii.
Dupa acest timp scoateti din cuptor si lasati la racit.
Cum facem glazura:
Intr-un castron amestecati bine sucul de portocala cu zaharul pudra pana obtineti un lichid vascos, numai bun de intins pe blatul rece, pregatit mai devreme.
Pentru distractia celor mici am luat niste morcovi din martipan si a iesit un tort de morcovi super bun.






S-ar putea să-ți placă și

Ciuperci cu smantana
noiembrie 18, 2014
Mancare de mazare cu pui
mai 20, 2014