Iahnie de fasole cu carnati si tarhon
Reteta de mancare de fasole boabe sau iahnie de fasole am cunoascut-o inca din copilarie. Bunica respecta toate zilele de post din saptamana si apela deseori la o reteta care sa foloseasca pe post de ingredient principal fasolea uscata.
Ingrediente iahnie de fasole cu carnati
- 400g fasole uscata (preferabil boabe mici)
- 3 carnati afumati
- 2 cepe mari
- 200g suc de rosii (rosii pasate)
- 3 linguri ulei
- tarhon
- foi de dafin
- sare si piper
Mod de pregatire iahnie
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte in apa multa, deoarece se umfla si absoarbe foarte multa umiditate.
Spalati bine si indepartati boabele lovite sau stricate si puneti la fiert in apa curata. Dupa 30 de minute inlocuiti apa si mai fierbeti inca 20 de minute, pana ce boabele sunt moi, iar coaja lor este usor de mestecat.
Separat, intr-o oala, puneti la calit carnatii taiati felii subtiri, in putin ulei. Cand acestia sunt rumeniti adaugati cepele taiate marunt si mai lasati pana ce aceasta devine stravezie.
Adaugati 300ml de apa fierbinte, 2 foi de dafin, putin tarhon si lasati sa fiarba pentru 20 de minute. Dupa acest timp adaugati cu o spumiera boabele fierte de fasole si sucul de rosii. Mai lasati pe foc inca 10 minute, asezonati cu sare si piper si opriti focul.
Cand va permite programul savurati o iahnie de fasole cu carnati si ceapa rosie, este dementiala combinatia.
Spor la gatit!
Un comentariu
Pingback: