Paste farfale cu sunca si sos rosu
Ingrediente rereta paste cu sunca si sos rosu:
- 250g paste farfale sau alte forme
- 200g sunca parma
- 500ml sos rosii
- 30g mozzarella
- 30g cascaval razuit
- oregano si busuioc
- 2 catei de usturoi
- sare si piper
- parmezan

Mod de preparare reteta:
Puneti pastele la fiert in apa deja in clocot cu putin ulei si sare, pentru timpul indicat de producator. Eu prefer mai degraba sa gust decat sa folosesc ceasul.
Intre timp taiati fasii de 2 cm sunca, razuiti mozzarella si cascavalul si curatati usturoiul. Intr-o tigaie neaderenta adaugati 2 lunguri de ulei de masline si caliti pentru 3 minute sunca. Adaugati usturoiul zdrobit si dupa 1 minut sosul de rosii. Reduceti focul la minim si adaugati cate jumatate de lingurita de busuioc si oregano.
Potriviti de sare si piper si mai lasati pe foc aproximativ 5 minute amestecand continuu pentru a nu se arde. Adaugati mozzarella si cascavalul ras si amestecati bine pentru a se incorpora bine in sos.
Intre timp pastele ar fi trebuit sa se fi fiert si scurs intr-o sita. Adaugati-le in sosul preparat si amestecati pana ce sunt acoperite de sosul rosu. Se servesc cu parmezan razuit deasupra.
Pofta buna!







Peste cu orez
S-ar putea să-ți placă și

Raci fierti
septembrie 30, 2015
Placinta cu mere cu foi
iulie 30, 2014