Peste cu orez
Ingrediente peste cu orez curry:
- 200g orez
- 2 fileuri de peste (eu am folosit Pangasius)
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita curry
- 1/2 lingurite chimen
- sare si piper
Mod de preparare reteta:
Dati un praf de sare fileurilor de peste si lasati-le deoparte jumatate de ora inainte de a le gati.
Puneti intr-o tigaie neaderenta uleiul de masline, praful de curry si chimenul si lasati la foc 2 minute sa se extraga aromele. Adaugati orezul spalat si mai lasati pe foc 2-3 minute amestecand des pentru a nu se arde. Turnati apoi apa fierbinte cat sa acopere de doua ori orezul. Asezonati cu sare si piper dupa gust, amestecati si dati focul la maxim.
Cand incepe sa fiarba adaugati fileurile de peste si puneti capacul. Dupa aproximativ 12 minute inchideti focul dar nu ridicati capacul timp de inca 10 minute. Orezul va continua sa gateasca in caldura si aburul din interior pana va deveni pufos.
Pofta buna!
Reteta Jurnal Culinar
Denumire
Peste cu orez
Publicat
Timp total
Voturi
5 Based on 1 Review(s)
Anterior