Paella cu fructe de mare
Un preparat international foarte indragit, paella este o delicatesa de origine spaniola care se bucura de un gust delicios, innobilat de fructe de mare suculente.
Ingrediente – reteta paella cu fructe de mare:
- 500g orez basmati
- 200g creveti proaspeti
- 250g coktail fructe de mare (eu am ales congelate din supermarket)
- 50g mazare
- 5-6 fire sofran
- doi ardei grasi (unul rosu si altul galben sau verde pentru contrast)
- o ceapa medie
- 50ml vin alb sec
- 2 linguri ulei masline
- sare si piper
Mod de preparare paella:
Eu am cumparat din supermarket o punga 250 grame cu fructe de mare congelate, 200 grame de creveti proaspeti curatati si cativa intregi pentru aspect.
Spalati bine fructele de mare si puneti la scurs. Orezul il pun la inmuiat cu o ora inainte sa il gatesc si il spal bine de amidon pentru a nu fi lipicios. Gramajul de fructe de mare poate devia de la reteta, important este sa fie destule pentru a avea un orez bogat si gustos.
Taiati marunt ceapa si ardeii si puneti la calit intr-o oala / cratita inalta anti adeziva (teflon sau ceranuca) in ulei de masline. Nu lasati mai mult de 2-3 minute pentru a nu arde ceapa. Adaugati orezul bine scurs si lasati-l un pic sa se rumeneasca, nu mai mult de 2 minute, apoi adaugati vinul si fructele de mare.
Asezonati cu sare si piper, completati cu apa fierbinte cam de doua ori volumul orezului si puneti sofranul. Cand ajunge la fierbere amestecati bine, dati focul la minim si puneti capacul. Lasati la foc mic timp de 12 minute, fara sa luati capacul. Daca mazarea este cruda puneti-o la fiert impreuna cu ingredientele, altfel adaugati la final.
Crevetii intregi i-am pus deasupra pentru a nu se rupe. Desi nu incerc sa creez opere de arta, experienta imi spune ca aspectul este important in domeniul culinar nu numai la restaurant ci si acasa in familie.
Pofta buna!







Cornuri cu rahat
S-ar putea să-ți placă și

Carne de porc la cuptor, friptura cu sos
octombrie 7, 2014
Cuscus cu pui
august 30, 2013