Supa crema de mazare
Cand toate ideile care iti vin in minte despre ce ar trebui sa gatesti urmatoarea data sunt banale sau iti dau un sentiment acut de deja vu, te salveaza o supa crema de legume. De la supa crema se poate ajunge foarte usor la piure de mazare, in caz ca va lipseste o garnitura din meniu, punand mai putin lichid in reteta.
Ingrediente reteta supa crema de mazare:
- 400g mazare proaspata sau congelata
- 0.5 l supa de pui
- 2 morcovi
- radacina patrunjel
- o bucatica de telina
- o lingura de unt
- patrunjel verde
- crutoane (optional)
Mod de preparare supa crema:
Este deosebit de usor de preparat atunci cand o pregatesti in paralel cu o ciorba sau supa. Tot ce trebuie sa ai in plus este mazarea si un robot de bucatarie cu care sa tocati fin toata compozitia.
Fierbeti mazarea intr-o oala impreuna cu supa si legumele spalate si curatate, pana devine moale (aproximativ 30 min).
Puneti in robotul de bucatarie legumele fierte, impreuna cu untul si boabele de mazare cu o spumiera, iar apoi porniti aparatul pentru 20 de secunde. Adaugati supa in functie de ce doriti sa obtineti: toata pentru supa crema sau doar putina pentru un piure de mazare.
Adaugati cateva fire de patrunjel verde, asezonati cu sare si piper si mai porniti aparatul pana ajunge la finetea dorita. Nu exagerati cu robotul deoarece distrugeti de tot structura legumelor, iar crema nu va mai avea nicio textura, devenind total neatragatoare, chiar respingatoare cand o gustati. Puteti utiliza cu succes si furculita sau unealta manuala de facut piure, pentru a fi siguri de un rezultat perfect.
La final ornati cu cateva frunze de patrunjel si adaugati crutoane daca aveti. Mie imi place cu paine proaspata toast.
Pofta buna!







Paine impletita de casa
S-ar putea să-ți placă și

Friptura de curcan la cuptor
octombrie 8, 2014
Paste cu sos de rosii si piept de pui
mai 11, 2022