Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci se numara printre retetele mele preferate datorita gustului placut si intens de ciuperci, insa pentru a obtine acest gust este nevoie de ceva mai mult decat o caserola de ciuperci champignon.
Ingrediente reteta supa crema de ciuperci:
- 500g ciuperci champignon
- o punga de ciuperci uscate (hribi sau galbiori) dar nu folositi decat o mana o data
- radacinoase pentru supa: morcov, telina, patrunjel
- 3 linguri de smantana dulce (sau un sortiment mai putin acru)
- unt sau ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare supa crema
Puneti radacinoasele la fiert intr-o cratita in aproximativ 500ml apa. Spalati bine o mana de ciuperci uscate si adaugati-le in supa de legume. Acestea vin de obicei la pachet cu mult nisip, care nu trebuie sub nicio forma sa ajunga in crema.
Separat caliti ciupercile taiate in bucati marisoare in unt sau ulei de masline. Tineti pe foc pana ce isi reduc aproximativ jumatate din volum, nu trebuie sa aduca prea multa apa in supa crema.
Lasati supa sa fiarba la foc mediu timp de 45 de minute.
Puneti ciupercile sotate la blender sau mixer cu cutite pana se maruntesc. Adaugati smantana si o mica parte din supa, fara legume pana ajungeti la consistenta dorita. Asezonati cu sare si piper si mai puneti la foc pentru inca 3-4 minute.
Pofta buna!