Peste la cuptor (lup de mare)
Un lup de mare in cuptor
Gatitul pestelui la cuptor te scapa de prea mult efort, miros si caldura din bucatarie dar are si potentialul sa ofere preparate deosebite, greu de obtinut prin alte metode de gatire.
Lupul de mare este un alt exemplar de peste marin de calitate ce poate fi gasit in pescarii sau supermarketuri, in forma proaspata, capturat inclusiv din Marea Neagra. Acest tip de peste este preferat celui de crescatorie datorita mediului natural si sanatos in care traieste si se hraneste.
Ingrediente reteta peste la cuptor:
- 1.5 kg lup de mare
- o ceapa
- 2 linguri de ulei
- 5 linguri de apa
- o jumatate de lamaie
- boabe de mustar (optional)
- boia de ardei dulce si/sau iute
- patrunjel proaspat
- sare si piper
Curatati pestele si taiati capetele si cozile. Spalati bine lupul de mare si asezati-l intr-un recipient pentru cuptor (tava, oala sau vas termorezistent de sticla).
Adaugati ceapa taiata felii, boiaua, boabele de mustar, uleiul si patrunjelul. Stoarceti o jumatate de lamaie, potriviti de sare si piper si apoi amestecati bine ingredientele, asigurandu-va ca bucatile de lup de mare sunt bine acoperite. Puteti adauga putina apa pentru a lega mai bine mirodeniile si pentru a obtine putin sos.
Dati la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade C si serviti cu garnitura de legume sau orez.
Aici gasiti o alta reteta delicioasa si rapida de peste la cuptor cu legume.
Pofta buna!