Spanac cu ou si feta la cuptor
O reteta care se bucura de mult succes datorita utilizarii preponderente a plantei minune – spanacul si a multor altor ingrediente aromate care ii asigura o textura si un gust excelent: ou, smantana, usturoi.
Ingrediente spanac cu ou
- 400g spanac proaspat
- 3 oua
- 100g branza feta
- 200g smantana grasa pentru gatit (dulce)
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- foi de lasagna, placinta, foietaj sau aluat de patiserie
- sos de rosii
- parmesan
- ulei
Cum sa faci spanac cu ou si feta
Spalati bine spanacul si idepartati tulpinile groase, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu un sfert de pahar cu apa (50ml), doar pentru a se gati la abur. Dati la foc mare timp de 4-5 minute, pana se inmoaie un pic. Nu vrem sa lasam prea mult pe foc, pentru a nu distruge vitaminele si nici nu trebuie sa utilizam prea multa apa, deoarece aceasta se arunca la final si riscam sa se dizolve in ea mare parte din bogatia spanacului.
Luati de pe foc si scurgeti bine apa in exces. Daca ramane prea multa apa se strica preparatul final.
Tocati marunt ceapa si usturoiul si puneti la calit intr-o tigaie neaderenta cu putin ulei pana devine translucida.
Intr-un bol incapator spargeti ouale, bateti-le bine si adaugati peste acestea smantana si branza feta sfaramata. Amestecati pana obtineti o crema cu o vascozitate mare, apoi adaugati spanacul, ceapa si usturoiul calite mai devreme.
Incalziti cuptorul la 180gr C.
Pe masa de lucru asezati cate o foaie de lasagna (pregatita anterior prin fierbere) sau 2 foi de placinta, foietaj sau aluat de patiserie, puneti 3-4 linguri din amestecul cu spanac, preparat mai devreme si rulati frumos.
Asezati rulourile intr-o tava pentru cuptor si daugati deasupra cateva linguri de sos de rosii.
Dati la cuptor pentru 20 de minute. Serviti cu parmesan razuit.