Quiche lorraine cu sunca si legume
Ingrediente aluat quiche cu sunca, ardei, conopida si braccoli:
- 300 g faina
- 125 g unt
- pesmet
- 50 ml de lapte
- un ou
- sare
Amestecati si omogenizati bine ingredientele si dati aluatul rezultat la rece pentru jumatate de ora.
Ingrediente compozitie reteta quiche lorraine:
- 5 oua
- 200 ml smantana
- cascaval razuit
- 300 g sunca de parma
- un ardei gras sau capia
- cateva inflorescente de conopida si/sau broccoli
- ceapa
- cimbru
- patrunjel
- sare
- piper
Taiati ceapa felii subtiri si puneti la calit 2 minute intr-o tigaie impreuna cu sunca si ardeiul taiate franjuri mai lungi, pentru a ajuta la legarea compozitiei. Conopida si braccoli le-am fiert la abur 10 minute. Daca le fierbeti in apa trebuie sa le scurgeti bine pentru a nu risca sa nu se mai lege compozitia.
Intr-un recipient mai mare bateti bine cele 5 oua, adaugati smantana si cascavalul razuit si apoi compozitia din tigaie. Asezonati cu cimbru, patrunjel tocat, sare si piper. La final adaugati inflorescentele de conopida si broccoli pentru a nu le zdrobi cand omogenizati compozitia.
Scoateti aluatul de la rece si intindeti intr-o foaie de dimensiunea tavii de cuptor de care dispuneti, nu uitati si de peretii laterali. Ideal ar fi ca aceasta sa fie de minim 3-4 cm adancime dar nu tava de cozonac.
Intindeti bine aluatul in forma si turnati compozitia uniform, apoi dati la cuptor la 200 grade pentru 45 minute.
Pofta buna!