Cuscus cu pui
Pentru mine pastele cus cus sunt o mare descoperire, deoarece sunt usor de gatit (au nevoie de doar 5 minute in apa fierbinte) si dau un aspect placut mancarurilor. Sunt alegerea perfecta pentru o reteta rapida cu o garnitura delicioasa. Dar pentru aceasta trebuie sa gasiti sosul potrivit cu care sa imprieteniti pastele.
Ingrediente reteta cuscus cu piept de pui:
- o punga cuscus
- carne de pui (piept sau pulpa dezosata)
- 2 cepe
- 2-3 linguri pasta de tomate (depinde cat de concentrata este)
- 2 morcovi
- jumatate de ardei gras rosu (sau capia)
- un catel usturoi
- patrunjel
- ulei
- sare si piper
Mod de preparare cuscus:
Curatati si spalati legumele apoi taiati-le marunt pentru a se topi in timp ce fierb.
Intr-o cratita incapatoare incalziti 3 linguri de ulei si caliti 3-4 minute ceapa si legumele. Intre timp pregatiti intr-o alta oala apa fierbinte.
Adaugati carnea spalata si taiata bucatele potrivite si apoi punga cu cuscus. Acoperiti totul cu apa cam 2 centimetri peste continut si lasati sa fiarba la foc mediu 20 de minute.
- Cu 5 minute inainte de a se fierbe pastele, adaugati 2-3 linguri de pasta de tomate si asezonati cu sare si piper. Apoi mai lasati 10 minute la foc mic.
La final adaugati patrunjelul tocat marunt, opriti focul si lasati sa se odihneasca 10 minute.
Va invit sa incercati si o reteta mai sanatoasa: mancare de spanac cu carne de pui.
Pofta buna!







Ghiveci de legume cu pui
S-ar putea să-ți placă și

Reteta cozonac cu nuca stafide si cacao
aprilie 12, 2016
Ciuperci cu smantana
noiembrie 18, 2014