Conserve

Catina cu miere, miracol pentru imunitate

Catina este un arbust cu fructe de forma unor bobite portocalii, care sunt bune de cules in timpul toamnei. Nu voi insira aici multitudinea de calitati benefice pentru sanatate ale acestor fructe, va spun doar ca sunt pline de vitamine, antioxidanti si mai presus de orice, cantitatea de vitamina C este imensa, cu mult peste citrice sau alte planta. Pe baza lor se produc medicamente naturiste foarte eficiente in stimularea sistemului imunitar. Puteti citi aici mai multe informatii.

cititor xml efactura pdf

Medicament naturist facut in casa – Catina cu miere

Catina se gaseste in piata in perioada toameni sau la vanzare pe marginea soselelor din zonele muntoase. Procesul de culegere si curatare de crengute si ramurele este foarte anevoios si mai bine lasati pe altcineva sa o faca, cumparati catina curata.

Din cauza cantitatii uriase de vitamina C este foarte benefica in stimularea sistemului imunitar dar si greu de consumat fara ajutorul mierii de albine, pentru a indulci gustul acru intens.

Catina cu miere

difuzoraromaterapie.ro

Spalati bine bobitele de catina si procesati-le maxim 10 secunde intr-un blender, doar pentru a sparte coaja bobitelor. Luati o sita de genul celei pentru ceai, dar mai generoasa in dimensiuni si zdrobiti cu o lingura cate o mana de catina deasupra unui castron si lasati sa curga doar zeama. Aceste bobite contin seminte multe, iar coaja este destul de tare, facandu-le dificil de consumat intregi.

Cand ati stors toate fructele, adaugati o cantitate egala de miere de albine si gustati. Daca vi se pare ca gustul este prea acru mai adaugati miere. Puteti pastra produsul la borcan in frigider pentru mult timp.

Se recomanda consumul unei lingurite, dimineata, pe stomacul gol. Medicii naturisti spun ca este foarte bun pentru copii, de administrat toamna, ca pregatire a sistemului imunitar pentru iarna.

Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *