Mancare de orez integral, trebuie sa incercati
Am cumparat din curiozitate o punga de orez integral, odata cu multe alte mirodenii, de la un magazin online. Eram interesat mai mult sa incerc unele retete chinezesti, fiind un mare fan al acestei bucatarii traditionale. M-am hotarat insa sa gatesc orezul integral in mod traditional romanesc, adica o mancare de orez cu ciuperci si carne de pui.
Ingrediente mancare de orez integral
- 300g orez integral
- 4 bucati pulpe pui, dezosate
- 2 morcovi
- 1 patrunjel radacina
- ciuperci
- sare si piper
Mod pregatire reteta
Orezul integral are o culoare maronie si trebuie sa il spalati bine si sa il puneti la inmuiat cu o ora inainte de a-l gati. Impresia pe care mi-a facut-o este ca nu isi mareste volumul la fel de mult precum o face orezul clasic, probabil ca membrana care il inveleste il impiedica sa faca acest lucru.
Spalat si taiat pulpele in fasii mici si pus la calit in putin ulei, pana capata o culoare frumoasa la exterior. Dati-le deoparte pana aproape de finalul operatiunilor.
Am avut ciuperci uscate, amestec, care trebuiesc rehidratate inainte de utilizare. Imi plac mult mai mult decat champinioanele sau pleurotus datorita faptului ca sunt mai multe specii incluse si aduc o aroma mult mai puternica. Trebuiesc spalate bine inainte de a le folosi, pot contine mult nisip si va veti enerva cand il simtiti intre dinti.
Puneti legumele la fiert in 1 litru apa, impreuna cu ciupercile si putina sare pentru a obtine o supa simpla. Dupa aproximativ 20 de minute scoateti legumele si adaugati orezul integral. Ar trebui sa aveti un volum de supa aproximativ dublu decat cel ocupa de orez. Cand ajunge la punctul de fierbere, dati focul la minim si puneti capacul. Fierbeti la foc mic timp de 25 de minute, amestecand cam la 5 minute, avand grija sa aveti destula apa/supa pana se fierbe bine. Testati orezul dupa cele 25 de minute si decideti daca mai are nevoie sa stea la fiert.
In ultimele 10 minute adaugati si carnea sa se imprieteneasca cu restul ingredientelor si sa aduca un plus de gust.
Mie mi-a facut o impresie foarte buna orezul integral, probabil datorita texturii interesante. Membrana exterioara ramane un pic mai tare decat bobul de orez din interior. Trebuie sa incercati pentru a simti ceea ce spun prin cuvinte seci.