Papricas cu galuste


Papricas cu galuste

Papricasul este de fapt o tocanita gustoasa care se bucura de prezenta galustelor ce merg perfect cu sos.

Ingrediente papricas cu galuste:

  • 500 gr carne de pui, vita sau porc
  • 2 cepe
  • rosii pasate
  • pasta de rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei
  • boia de ardei dulce sau iute
  • sare si piper
  • marar
  • foi de dafin

Pentru galuste aveti nevoie de:

  • 100g faina
  • 50g gris
  • 50g unt
  • 2 oua
  • sare si piper

 Spalati carnea si legumele si taiati in bucati potrivite. Puneti carnea la calit intr-o oala incapatoare cu ulei, iar cand aceasta capata o culoare frumoasa, adaugati ceapa tocata marunt si ardeiul gras. Adaugati mirodeniile, boiaua, 2 foi de dafin si lasati pe foc mediu pana ceapa capata o culoare tranlucida.

Trebuie sa aveti apa fiarta pentru a turna peste ingredientele calite. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute sub capac.

Intre timp faceti galutele: bateti ouale, adaugati untul, sare si piper dupa gust si turnati putin cate putin gris, pana ce obtineti un aluat mediu de tare. Intr-o oala puneti la fiert apa cu sare, iar cand ajunge la puntul de fierbere, dati focul la minim. Luati cu lingura aluatul si puneti cu grija in apa care fierbe. Lasati la fiert 5 minute, cu grija ca apa sa nu fiarba in clocote, pentru ca se pot destrama galustele.

Papricas cu galuste

Adaugati roiile pasate in papricas si putina pasta de rosii pentru un plus de aroma. Mai lasati pe foc 5 minute si potriviti de sare si piper. Daca sosul este prea lichid il puteti ingrosa cu putina faina.

La final tocati marunt verdeata, opriti focul si amestecati bine cu verdeata. Adaugati galustele cu grija sa nu le stricati si acoperiti-le cu sos.

Ati obtinut un papricas cu carne si galuste de te lingi pe degete. Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Papricas cu galuste
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *