Papricas cu galuste
Papricasul este de fapt o tocanita gustoasa care se bucura de prezenta galustelor ce merg perfect cu sos.
Ingrediente papricas cu galuste:
- 500 gr carne de pui, vita sau porc
- 2 cepe
- rosii pasate
- pasta de rosii
- 1 ardei gras rosu
- ulei
- boia de ardei dulce sau iute
- sare si piper
- marar
- foi de dafin
Pentru galuste aveti nevoie de:
- 100g faina
- 50g gris
- 50g unt
- 2 oua
- sare si piper
Spalati carnea si legumele si taiati in bucati potrivite. Puneti carnea la calit intr-o oala incapatoare cu ulei, iar cand aceasta capata o culoare frumoasa, adaugati ceapa tocata marunt si ardeiul gras. Adaugati mirodeniile, boiaua, 2 foi de dafin si lasati pe foc mediu pana ceapa capata o culoare tranlucida.
Trebuie sa aveti apa fiarta pentru a turna peste ingredientele calite. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute sub capac.
Intre timp faceti galutele: bateti ouale, adaugati untul, sare si piper dupa gust si turnati putin cate putin gris, pana ce obtineti un aluat mediu de tare. Intr-o oala puneti la fiert apa cu sare, iar cand ajunge la puntul de fierbere, dati focul la minim. Luati cu lingura aluatul si puneti cu grija in apa care fierbe. Lasati la fiert 5 minute, cu grija ca apa sa nu fiarba in clocote, pentru ca se pot destrama galustele.
Adaugati roiile pasate in papricas si putina pasta de rosii pentru un plus de aroma. Mai lasati pe foc 5 minute si potriviti de sare si piper. Daca sosul este prea lichid il puteti ingrosa cu putina faina.
La final tocati marunt verdeata, opriti focul si amestecati bine cu verdeata. Adaugati galustele cu grija sa nu le stricati si acoperiti-le cu sos.
Ati obtinut un papricas cu carne si galuste de te lingi pe degete. Pofta buna!







Gogosi de post formate cu paharul

Salata cu ton si porumb dulce
S-ar putea să-ți placă și

Varza calita cu ciolan afumat de porc
februarie 4, 2023
Placinta cu mere cu foi
iulie 30, 2014