Paste cu ciuperci la cuptor


Paste cu ciuperci la cuptor

Este o alta reteta salvatoare atunci cand copiii refuza ideile traditionale. Paste cu ciuperci la cuptor cu forme deosebite cum sunt fusilli si in plus cu un bonus de culoare (cele tricolore: rosii, spanac si standard) reusesc sa ii atraga foarte bine pe cei mici. Asta nu inseamna ca ar trebui sa faca parte din meniul acestora in mod obisnuit. Eu fac paste cel mult o data la 3-4 saptamani, dar mi-ar placea sa gasesc mai usor retete si ingrediente sanatoase dar la fel de atragatoare pentru copii. Din pacate acestia judeca mancarea dupa forma si culoare si nu dupa calitate iar un parinte va avea succes in bucatarie numai daca reuseste sa dea mancarurilor sanatoase un aspect care sa starneasca interesul celor mici.

Ingrediente retata paste cu ciuperci la cuptor

  •  400g paste (eu am avut fusilli colorate, dar merg foarte bine si pennele si orice alte paste)
  • 1l suc de rosii
  • jumatate de piept de pui
  • 250g mozzarella
  • ciuperci champignon
  • oregano
  • sare si piper

Taiati fasii subtiri pieptul de pui si caliti-l intr-o tigaie cu un strop de ulei, nu mai mult de 3-4 minute, altfel devine fad.

Spalati si curatati ciupercile si tiaiati-le felii moderate ca grosime. Eu nu curat de coaja ciupercile de calibru mic, nu este nevoie. Puneti la calit ciupercile in aceeasi tigaie in care ati gatit si carnea de pui si lasati la foc mediu pana ce se evapora mare parte din apa din ele, altfel vor strica sosul.

Ciuperci cu paste

Pastele le puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare si le scoateti cu 2-3 minute mai devreme decat timpul indicat pe ambalaj. Se vor gati suplimentar in cuptor si nu au farmec daca ies prea moi.

In tigaia in care ati calit carnea si ciupercile puneti sucul de rosii, 3 sferturi din mozzarella data pe razatoare, putin oregano, o lingurita de zahar, sare si piper si dati intr-un clocot, apoi adaugati pastele scurse bine, carnea si ciupercile.

Paste cu ciuperci

Amestecati bine ingredientele pana se omogenizeaza sosul si opriti focul. Optional in acest moment puteti pune si 2 linguri de smantana pentru un sos mai bogat.

Pregatiti o tava pentru cuptor si puneti continutul din tigaie, apoi deasupra acoperiti cu un strat subtire din mozzarella pastrata. Dati la cuptor 20 minute si serviti imediat cum ajunge la temperatura potrivita. Pastele cu ciuperci la cuptor se servesc cu o cantitate generoasa de parmesan razuit deasupra si cu un vin alb demisec.

Fusilli cu sos de rosii
O alta reteta interesanta este cea de Tagliatele cu ciuperci si sunca.

Pofta buna!

 

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Paste cu ciuperci la cuptor
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *