Mancare de mazare cu pui
O reteta culinara populara cum este cea de mancare de mazare cu pui nu da gres niciodata, in special cand avem la dispozitie mazare proaspata, dar nici cea congelata nu este rea.
Desi nu toata lumea stie, mazarea este o planta ce ajuta la tratarea hipertensiunii arteriale, a diabetului dar si a osteoporozei. Insa cel mai mult este apreciata pentru gustul si textura sa deosebita intr-o mancare de mazare cu pui sau cu orice alta carne. Aduce un plus de forma si culoare in orice preparat culinar, de la salate si pana la mancaruri cu sos sau chiar tarte.
Boabe verzi de mazare cu sos si carne
Succesul acestei retete depinde in mod direct de forma in care gasiti mazarea si este asigurat atunci cand gatiti mazare proaspata, sau chiar si congelata.
Mancarea de mazare si carne de pui este o reteta culinara indragita si de copii, acestia fiind incantati de formele rotunde din farfurie si poate fi inclusa cu succes chiar si intr-o mancarica de mazare cu cartofi, utilizata pe post de garnitura la o friptura sau aliment principal in perioadele de post.
Reteta mancare de mazare cu pui
Aveti nevoie de:
- 1,5kg mazare boabe proaspata sau congelata (nu luati la conserva)
- 2 morcovi
- un patrunjel radacina
- 2 cepe
- piept de pui sau pulpa superioara
- 400ml suc de rosii
- 1/2 ardei rosu
- telina apio (optional)
- 2 linguri faina
- marar verde
- sare si piper
Taiati carnea in bucatele potrivite si spalati-o bine. Puneti intr-o oala la fiert si luati spuma imediat cum se formeaza.
Intre timp curatati si spalati toate legumele si taiati-le in bucati mai mari, pentru a putea fi inlaturate la nevoie. O mancare de mazare cu pui este mai aratoasa atunci cand mazarea este verde aprins si nu sunt alte bucatele de legume in sos. Am gatit la un moment dat mazare cu legumele date pe razatoare si nu am fost multumit de aspect, arata ca un ghiveci, mai ales din cauza morcovului care colora neatragator preparatul. Secretul pentru o mazare verde aprins este sa fierbeti separat boabele iar la final sa le puneti imediat in apa cu gheata.
Intr-o oala incapatoare puneti la calit ceapa si dupa 2 minute adaugati carnea scursa si mai lasati-le impreuna inca 3 minute amestecand sa nu se arda ceapa. Adaugati apoi celelalte legume si puneti supa in care a fiert carnea. Mazarea daca nu ati fiert-o separat pentru a-si pastra culoarea, o adaugati la 15 de minute dupa ce ati pus celelalte legume si mai lasati pe foc inca 25 de minute. Daca ati fiert separat, adaugati mazarea la final, dupa ce opriti focul, pentru a-si pastra culoarea. Daca doriti, puteti taia celelalte legume in bucati mai mari si la final sa le scoateti din oala, pentru a obtine o mancare de mazare cu pui cu un aspect ideal.
Cu 10 minute inainte de a opri focul adaugati sucul de rosii si 2 linguri de faina direct in oala, dar aveti grija sa o imprastiati uniform pe toata suprafata mancarii, pentru a nu se forma cocoloase. Amestecati cu atentie pana la final, pentru ca se lipeste mult mai repede in stadiul acesta, dar incercati sa nu sfaramati boabele de mazare.
Dupa ce opriti focul adaugati o mana de marar verde taiat marunt si amestecati bine, apoi puneti capacul si lasati cel putin 10 minute pentru a se armoniza aromele.
Mai multe informatii foarte interesante despre mazare gasiti aici.
Gatiti gustos si sanatos!
2 comentarii
Pingback:
Pingback: