Ardei umpluti
Nu este un secret faptul ca romanilor le place carnea tocata, dar aceasta nu ar avea aceeasi popularitate daca nu ar fi pregatita impreuna cu alt ingredient potrivit. Cum ar fi ardeiul gras si smantana. Sau o ciorba de perisoare gustoasa si racoritoare in acelasi timp.
Ingrediente reteta ardei umpluti:
- carne tocata amestec
- 2 morcovi
- o ceasca de orez
- supa de legume
- rosii pasate
- ardei gras
- sare si piper
- patrunjel verde
- 50ml ulei
- smantana sau iaurt
Mod de pregatire ardei umpluti:
Taiati ardeii in partea superioara pentru a face un capac, apoi curatati in interior si spalati bine. Incercati sa indepartati nervurile albe deoarece aceste sunt uneori amare.
Intr-o tigaie caliti in putin ulei ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoare impreuna cu orezul spalat si scurs. Cand ceapa devine stravezie adaugati 3-4 linguri de supa de legume, sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute amestecand sa nu se lipeasca. Atentie sa nu puneti prea multa supa si sa obtineti un amestec prea lichid pentru ca nu puteti umple ardeii. La final adaugati 2-3 linguri de rosii pasate, sau o lingura de pasta de tomate si omogenizati.
Intr-un castron incapator amestecati carnea tocata cu preparatul din tigaie. Trebuie sa obtineti un amestec destul de hidratat pentru a ramane afanat dupa ce fierb bine. In unele retete se adauga un ou crud, dar acesta intareste prea mult compozitia. Umpleti fiecare ardei pana la trei sferturi cu amestecul rezultat, pentru a avea loc orezul sa se umfle si apoi puneti capacul fiecarui ardei.
Intr-o oala larga cu fund gros asezati ardeii unul langa celalalt si completati cu supa si putine rosii pasate sau suc de rosii pana la 1 cm de buza ardeilor si fierbeti la foc mic timp de o ora. Puteti da si la cuptor intr-o tava mai adanca.
Serviti cu patrunjel verde si smantana sau iaurt deasupra.
Pofta buna!