Paste cu fructe de mare midii sau vongole


Spaghetti cu vongole (scoici)

Sunt un mare amator de paste cu fructe de mare in orice forma si culoare dar pe primul loc sunt pastele sau paella cu vongole sau midii.

Ingrediente reteta paste cu fructe de mare:

  • 1kg scoici vongole (sau midii)
  • paste spaghetti (sau orice alte paste)
  • 4 catei usturoi
  • ardei iute 1 bucata
  • 100 ml vin alb sec
  • 2-3 rosii (suc de rosii)
  • creveti decorticati
  • parmesan (optional)
  • patrunjel
  • sare si piper

Vongole

Mod de preparare paste cu fructe de mare, midii (vongole)

Puneti pastele la fiert in apa cu putina sare si un strop de ulei.

Tocati usturoiul si ardeiul si caliti-le putin intr-o tigaie adanca iar intre timp spalati vongolele si adaugati-le in recipient. Turnati peste ele vinul si lasati-le cu capac 15 minute. Daca folositi si creveti, aveti grija sa le eliminati intestinul, taind de-a lungul lor cu un cutit ascutit. Nisipul continut de acestea va va strica bucuria gustului.

Cu 5 minute inainte sa opriti focul adaugati rosiile stoarse sau taiate cubulete si asezonati dupa gust cu sare, piper si putin usturoi zdrobit pentru a accentua aroma. Atentie cu sarea deoarece scoicile sunt deja sarate de la natura.

Sa nu uitati sa aruncati scoicile care nu s-au deschis pentru ca acest lucru indica faptul ca erau moarte inainte de a fi gatite.
Puneti in farfurii spaghetele, radeti putin parmesan (optional), ornati cu putin patrunjel tocat marunt si adaugati scoicile pe margine.

Paste cu fructe de mare

O alta reteta rapida si gustoasa cu fructe de mare este paella.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Paste cu fructe de mare
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comments on “Paste cu fructe de mare midii sau vongole

  1. dragos on said:

    cum sa amesteci parmezan cu fructe de mare? cum??? Fereasca…

  2. Poate ca ai dreptate Dragos, estompeaza/acopera gustul fructelor de mare, dar pentru mine pastele fara parmezan sunt ca untul dimineata fara paine prajita (toast). Recunosc ca nu e chiar indicat in aceasta reteta, dar mie imi place mult si il folosesc deseori, chiar si impreuna cu ingrediente cu aroma puternica.