Cartofi la cuptor cu ciocanele de pui


Cartofi la cuptor

Cand nu ai timp de pierdut in bucatarie aceasta reteta rapida de cartofi la cuptor te va salva prin simplitate dar si prin gust. Mereu ma intreb ce ne-am fi facut daca America nu era descoperita. Cartoful este al patrulea ingredient in alimentatia umana ca si pondere, dupa orez, grau si porumb.

Ingrediente reteta cartofi la cuptor:

  • 1kg cartofi
  • ciocanele de pui sau curcan (merge si cu aripioare)
  • ulei de masline
  • o lingurita de zahar
  • boia
  • rozmarin
  • chilli sau boia iute (optional)
  • sare si piper

Curatati cartofii si taiati-i in bucati potrivite, cuburi sau felii. Spalati ciocanelele si puneti-le intr-un vas pentru cuptor impreuna cu cartofii.

Cartofi la cuptor cu ciocanele

Adaugati 3-4 linguri de ulei de masline, putin rozamarin, boia dulce de ardei, putin zahar, sare si piper dupa gust.

Dati la cuptor pentru 50 de minute. Nu adaugati apa in tava, cartofii contin suficienta pentru ca dupa ce pierd o parte din aceasta in cuptor sa ramana cu o textura interesanta si un gust delicios.

Cartofi la cuptor

Daca va place putin picant puteti adauga printre ingrediente si putin chilli. In tandem cu zaharul si uleiul de masline va crea un sos delicios.

Cartofii la cuptor nu dau gres niciodata si sunt o garnitura potrivita pentru orice reteta culinara.

 

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Cartofi la cuptor cu ciocanele de pui
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 comments on “Cartofi la cuptor cu ciocanele de pui

  1. Pingback:Retete cu pui - Retete rapide -Jurnal Culinar

  2. Pingback:Reteta de cartofi la cuptor – Rapid si simplu | Photo Expo

  3. Pingback:Praz cu masline si carne de pui - Retete rapide -Jurnal Culinar