Cartofi la cuptor cu ciocanele de pui
Cand nu ai timp de pierdut in bucatarie aceasta reteta rapida de cartofi la cuptor te va salva prin simplitate dar si prin gust. Mereu ma intreb ce ne-am fi facut daca America nu era descoperita. Cartoful este al patrulea ingredient in alimentatia umana ca si pondere, dupa orez, grau si porumb.
Ingrediente reteta cartofi la cuptor:
- 1kg cartofi
- ciocanele de pui sau curcan (merge si cu aripioare)
- ulei de masline
- o lingurita de zahar
- boia
- rozmarin
- chilli sau boia iute (optional)
- sare si piper
Curatati cartofii si taiati-i in bucati potrivite, cuburi sau felii. Spalati ciocanelele si puneti-le intr-un vas pentru cuptor impreuna cu cartofii.
Adaugati 3-4 linguri de ulei de masline, putin rozamarin, boia dulce de ardei, putin zahar, sare si piper dupa gust.
Dati la cuptor pentru 50 de minute. Nu adaugati apa in tava, cartofii contin suficienta pentru ca dupa ce pierd o parte din aceasta in cuptor sa ramana cu o textura interesanta si un gust delicios.
Daca va place putin picant puteti adauga printre ingrediente si putin chilli. In tandem cu zaharul si uleiul de masline va crea un sos delicios.
Cartofii la cuptor nu dau gres niciodata si sunt o garnitura potrivita pentru orice reteta culinara.
Pofta buna!
3 comentarii
Pingback:
Pingback:
Pingback: