Ganduri

Vesela de bucatarie

Cu siguranțã, ați vãzut tot feluri de website-uri care vã recomandau ce sã încercați pentru diversele mese din zi. Dar…nu a spus nimeni ce veselã folosește, nu? Și-au pierdut interesul pentru aceste ” elemente de detaliu”. Pare-se cã primeazã produsul. Dar, din câte am auzit de la cineva din industrie, nu doar aparențele conteazã, ci și modul de prezentare. Asta nu se oprește doar la cum e așezat produsul pe platou, ci și ce fel de platou este folosit. Spre exemplu, farfuriile pãtrate dau un aer sofisticat felului de mâncare, fiind întâlnite, cel mai des, în magazinele exclusiviste sau în cele care se respectã.

cititor xml efactura pdf

Chiar vorbeam zilele trecute cu o prietenã care a lucrat o varã ca part-timer la un restaurant exclusivist din Iași, de fobiile unora. Sunt oameni care mãnâncã doar din vesela pãtrãțoasã, alții care nu le suportã și folosesc doar veselã rotundã. Mã amuza teama lor, oarecum neîntemeiatã. La nunți, spre exemplu, se folosesc, de cele mai multe ori, farfurii rotunde și veselã din arcopal, tocmai pentru a evidenția caracterul „infinit” al momentului, precum și evitarea spargerii norocului. (Dacã spargi ceva în ziua nunții, se spune cã așa se va spulbera și cãsnicia ta.) Nu știu dacă voi lua aminte la aceste superstiții când îmi voi planifica nunta, dar acum, am să vă mai spun câte ceva.

Cu siguranță, nu folosim în viața de zi cu zi, farfurii placate cu aur și argint sau din cele mai scumpe, nu? Probabil fiecare avem obiceiul de a ne pãstra o farfurie/un bol al nostru, pe care-l folosim mereu. După farfurii ieftine nu plange nimeni daca se fac țăndări. Și, vã asigur eu, multe sunt luate la reducerile de la Carrefour(vorbesc în numele meu.) Cu toate astea, am și eu sã vã spun câteva. Într-adevãr, industria asta e aproape la fel de vastã ca cea a îmbrãcãmintei. Dacã stai bine sã te gândești, chiar așa-i. E îmbrãcãmintea cu care decorãm exteriorului produsului nostru final din bucãtãrie, nu?

Sã vã dau câteva ponturi, pe care, sper eu nu le-ați mai auzit și care sã vã fie de folos. Cum ar fi un super set farfurii arcopal.

difuzoraromaterapie.ro

Cum păstrăm și îngrijim vesela?!

În primul rând, oțetul alb face mimuni în bucãtãrie. Vasele nu se pãstreazã la fel de lucitoare ca în prima zi? Cu o picãturã de oțet alb și apã cãlduțã, vei reuși sã ai vase ca în prima zi. Meritã încercat. Îmi mai spunea cineva și de lãmâie fãcutã un fel de suc natural. Cicã îți elibereazã vasele de porțelan de calcarul cate se depune  pe ele. Dar, eu una, nu am încercat asta, așa cã mã abțin de la comentarii.

Ah, sã nu uit..aveți mașinã de spãlat vase acasã? Sã nu spalați în mod constant set vesela de porțelan. O sã se zgârie la margini, stricându-și astfel aspectul de farfurii b(l)azate.

Iar acum, ce sã vã mai spun? Sã vã prețuiți vasela de bucatarie așa cum faceți și cu mâncarea. Serios, chiar meritã și ele puțin respect. Și, nu vã folosiți orice farfurie „pompoasã” la cina de zi cu zi. Pãstrați-le pentru zilele mai speciale, pentru ocaziile alea „aiurea” când îți vin rude în vizitã și analizeazã cam tot.

Cam atât pentru azi. Pânã data viitoare, poftã bunã.

K.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *