Sos pentru paste si friptura
O reteta de paste fara un sos care sa desavarseasca preparatul este ca o zi de vara fara soare. Un sos bun pentru paste aduce bucuria si satisfactia unei mese dupa care zambesti involuntar. Un prieten mi-a prezentat sosul gorgonzola si mi-a spus ca este sosul suprem pentru orice fel de mancare. Cand l-am gustat prima data am inteles ce voia sa spuna amicul meu.
Acelasi sos poate fi utilizat cu mult succes si la o friptura, in special de vita, dar merge foarte bine cu orice alta carne.
Ingrediente:
- 150g branza gorgonzola
- 150ml smantana
- 50g unt
Preparare sos Gorgonzola
Modul de pregatire este extrem de simplu: puneti intr-o craticioara neaderenta untul la topit. Utilizati numai nivelul cel mai mic al focului.
Cand untul s-a topit, adaugati branza gorgonzola si amestecati in continuu pana ce aceasta se topeste.
Opriti focul si adaugati smantana, apoi amestecati pana ce toate ingredientele sunt incorporate complet.
Ati obtinut un sos gorgonzola perfect pentru paste sau pentru friptura.
Pofta buna!