Gogosi de post formate cu paharul

In copilarie aveam parte cel putin o data pe saptamana de gogosi rotunde si dulci formate cu paharul. Cateodata le umpleam cu gem sau dulceata pentru un plus de savoare.

Ingrediente reteta:

  • 1/2 kg faina
  • 250 ml apa
  • 10 g drojdie (se poate si uscata)
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • sare

Gogosi-pahar

Sa facem gogosile

Cerneti faina si amestecati cu zaharul, sarea, esenta de vanilie. Adaugati apa calduta si uleiul si framantati bine pana se omogenizeaza perfect si nu mai e atat de lipicios aluatul.

Acoperiti cu un prosop umed si lasati sa dospeasca timp de o ora.

Luati aluatul si framantati din nou pentru 5 minute, apoi intindeti-l pe suprafata de lucru in foi de 0.5 cm grosime. Formati gogosile cu un pahar si mai lasati 10 minute sa creasca.

Intr-o tigaie puneti ulei de floarea soarelui si asteptati as devina fierbinte. Trebuie sa aveti destul ulei pentru a obtine gogosi frumos rumenite.

Scoateti gogosile pe servetele absorbante si pudrati-le cu zahar pudra. Sunt foarte bune si cu gem, dar nu calculati caloriile.

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Gogosi de post formate cu paharul
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

nbogdani has written 110 articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>