Gogosi de post formate cu paharul
In copilarie aveam parte cel putin o data pe saptamana de gogosi rotunde si dulci formate cu paharul. Cateodata le umpleam cu gem sau dulceata pentru un plus de savoare.
Ingrediente reteta:
- 1/2 kg faina
- 250 ml apa
- 10 g drojdie (se poate si uscata)
- 50 ml ulei
- 3 linguri zahar
- esenta de vanilie
- zahar pudra
- sare
Sa facem gogosile
Cerneti faina si amestecati cu zaharul, sarea, esenta de vanilie. Adaugati apa calduta si uleiul si framantati bine pana se omogenizeaza perfect si nu mai e atat de lipicios aluatul.
Acoperiti cu un prosop umed si lasati sa dospeasca timp de o ora.
Luati aluatul si framantati din nou pentru 5 minute, apoi intindeti-l pe suprafata de lucru in foi de 0.5 cm grosime. Formati gogosile cu un pahar si mai lasati 10 minute sa creasca.
Intr-o tigaie puneti ulei de floarea soarelui si asteptati as devina fierbinte. Trebuie sa aveti destul ulei pentru a obtine gogosi frumos rumenite.
Scoateti gogosile pe servetele absorbante si pudrati-le cu zahar pudra. Sunt foarte bune si cu gem, dar nu calculati caloriile.