Orez cu lapte reteta
Desertul copilariei in doi timpi si trei miscari.
Ingrediente reteta:
- zahar
- orez
- lapte
- esenta de vanilie
- coaja de portocala
- scortisoara
Mod de preparare orez cu lapte, caramel si scortisoara
Puneti orezul la inmuiat in apa cu jumatate de ora inainte. Spalati-l in multe ape pentru a indeparta o mare parte din amidon. In felul acesta veti obtine un desert mai putin cleios, mai atragator si cu o textura deosebita.
Intr-o cratita de teflon sau ceramica puneti la foc mic o mana de zahar. Preferabil brun sau brut pentru un plus de aroma. Cand acesta s-a topit in intregime, adaugati laptele si orezul scurs de apa. Lasati 20 de minute sa se topeasca caramelul, amestecand din cand in cand.
Raportul este de 2 parti lapte la o parte orez (daca ati lasat orezul la inmuiat inainte), dar mai adaugati putin lapte caldut la final, daca orezul nu e fiert bine.
Cand decideti ca orezul este fiert bine, adaugati 2 picaturi de esenta de vanilie si radeti putina coaja de portocala, spalata bine inainte. Inchideti focul si lasati 10 minute sa se armonizeze aromele.
Serviti rece, cu un praf de scortisoara deasupra. Acum avem o reteta orez cu lapte sa te lingi pe degete.