Chiftelute suedeze


Chiftelute suedeze

Carnivorii vor aprecia aceasta reteta pentru gustul sau deosebit. Secretul chiftelutelor suedeze este calitatea carnii folosite. Am ales de la carmangerie vrabioara de vitel fara tendoane sau grasime si ceafa de porc cu cateva insertii de grasime.

Ingrediente reteta:

  • 200g carne vitel
  • 500g ceafa de porc
  • 2 oua
  • 100g unt
  • 1l supa de vita
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 4-5 linguri pesmet (il puteti pregati si din miez de paine uscata)
  • ienibahar
  • cimbru
  • nucsoara
  • sare si piper

 

Mod de preparare chiftelute suedeze:

Tocati carnea de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta. Eu nu am avut masina de tocat asa ca am folosit un robot de bucatarie si a mers perfect, secretul este sa taiati carnea bucatele mici inainte de a o introduce in tocator.

Intr-un castron incapator amestecati carnea cu pesmetul, ienibaharul, putin cimbru si nucsoara, sare si piper si puneti la frigider pentru 30 de minute pentru a se amplifica aromele.

Scoateti de la frigider, adaugati 2 oua si amestecati bine pana se omogenizeaza. Formati chiftelute mici cat o nuca si asezati-le pe hartie de copt pe o tava pentru cuptor.

reteta chiftele suedeze

Dati la cuptor pentru 30 de minute iar intre timp pregatiti o tigaie pentru a prepara sosul.

Daca nu aveti supa de vita puteti folosi cuburi concentrate de vita pe care le puneti la fiert impreuna cu 1 litru de apa.

Reteta sos pentru chiftelutele suedeze:

Topiti untul in tigaie, adaugati cele 3 linguri de faina sau amidon de porumb si turnati cate putina supa amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. La final ar trebui sa obtineti un sos cu o consistenta bogata iar daca nu sunteti multumit de vascozitate mai adaugati putina faina intr-un castron si puneti cu lingura cate putin sos din tigaie amestecand bine, apoi turnati totul impreuna si mai lasati pe foc inca 2 minute.

Adaugati in sos chiftelutele proaspat scoase din cuptor si mai lasati 5 minute la foc mic.

Inchideti focul si adaugati smantana folosind aceeasi metoda ca si cu faina pentru a nu risca sa se formeze aglomerari inestetice in sos. Nu mai puneti la foc pentru ca se strica smantana, aceasta nu are nevoie de gatire suplimentara.

chiftelute suedeze cu sos

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Chiftelute suedeze
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *