Cartofi la cuptor cu legume, cascaval si rozmarin
Este una dintre cele mai rapide retete din cate cunosc, excluzand untul pe paine 🙂 si presupunand ca pastaile sunt deja curatate si spalate (eventual din conserva). Reteta de cartofi la cuptor cu legume, cascaval si rozmarin este foarte populara, atat prin simplitate cat si prin costul redus pe care il presupune.
Ingrediente cartofi la cuptor cu legume:
- cartofi
- costita sau kaiser afumat
- legume (pastai)
- cascaval razuit
- boia dulce si picanta
- o ceapa
- ulei
- cimbru
- rozmarin
- sare si piper
Pregatiti tava pentru cuptor si puneti in aceasta cartofii curatati si taiati cuburi medii, costita (sau kaiser) taiata franjuri si legume. Apoi adaugati mirodeniile: boia dulce de ardei, optional boia picanta, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa taiata rondele, cimbru, rozmarin, sare si piper si amestecati bine.
Nu este nevoie sa adaugati apa, cartofii contin destula umiditate, incat sa se coaca bine si obtineti o textura foarte interesanta si un gust bogat.
Dati la cuptor la 200 grade C pentru aproximativ 45 de minute si scoateti cand cartofii sunt rumeniti. Dupa 30 de minute incercati sa treceti cu lingura prin tava intorcand cartofii pentru a se bucura si ei de uleiul parfumat de bacon afumat si rozmarinul proaspat. Dupa 15 minute este momentul sa adaugati deasupra cascaval razuit, pentru a obtine o crusta frumoasa si delicioasa.