Cornuri cu rahat
O reteta simpla dar cu impact mare la public.
Ingrediente cornuri cu rahat:
- 450g faina
- 250ml lapte caldut
- 3 linguri zahar
- o linguritza sare
- 2 linguri ulei
- rahat (turkish delight)
- esente vanilie si rom (chibzuit)
- drojdie
- un ou
Mod de preparare cornuri
Intr-un recipient generos puneti faina, zagarul, sarea, drojdia (daca aveti proaspata trebuie sa o dizolvati separat in lapte caldutz cu putin zahar cu 10 minute inainte), uleiul si cativa stropi de esente de vanilie si rom. Adaugati laptele si amestecati pana ce se omogenizeaza bine aluatul. Cu cat este mai moale si lipicios cu atat vor fi cornurile mai pufoase, dar asta inseamna si ca va fi mai greu de manevrat. Cu suficient de multa faina pe maini si pe blatul de lucru te descurci.
Lasati aluatul 20 de minute sa se odihneasca la loc caldut, iar intre timp taiati rahatul in fasii cam de 1 cm grosime.
Dupa ce s-a odihnit aluatul porniti cuptorul pentru a se incalzi suficient pana terminam de format cornurile. Asterneti pe blatul de lucru un strat de faina, taiati o bucata cam de 250-300g de aluat si intindeti-l cu placintarul intr-un disc cu diametrul de aproximativ 35 cm.
Taiati discul in 8 felii si asezati bucatile de rahat ca in figura:
Rulati fiecare corn pornind din exterior spre interior si asezati pe o tava de cuptor pe care ati asternut anterior o hartie de copt.
La final se bate oul intr-un recipient, se adauga putin zahar si se tapeteaza fiecare corn pentru a capata o culoare frumoasa la coacere.
Cornuletele la cuptor
Introduceti in cuptor la 180g C pana ce capata o culoare rumena, aproximativ 20 minute, dar depinde de cuptorul fiecaruia, cel mai sigur este sa ii verificam din 5 in 5 minute.
Cand vor arata cam asa:
ii scoatem si ii punem la racit cu un prosop deaspura pentru a se pastra coaja moale.
Dimensiunile pot varia, dar nu va faceti griji, gustul este cel care conteaza cu adevarat. Se poate cerne zahar vanilat sau pudra deasupra, dar eu prefer aspectul dat de cuptor, iar zaharul in interior.
Pofta buna!