Frigarui de pui cu dovlecei si ciuperci


Frigarui de pui cu dovlecei si ciuperci

Frigaruile sunt cele mai aspectuoase preparate la gratar, iar cu legumele inserate intre bucatelele de carne pot fi si cele mai gustoase.

De ce frigarui de pui?!

Nu toata lumea apreciaza mititeii si carnea grasa de porc pe gratar, insa folosind carnea de pui si mai ales legumele, ii putem ademeni si pe cei mai severi critici ai traditionalului gratar. Usurinta cu care pot fi pregatite, asigura frigaruilor un loc fruntas in meniul pentru zilele traditionale de picnic. Desi unii carcotasi vor spune ca este mult mai usor sa cumpere ceafa de porc feliata, eventual si asezonata, gata de aruncat pe gratar, sunt sigur ca satisfactia obtinerii unor frigarui aratoase si gustoase se intoarce inzecit.

Ingrediente frigarui de pui cu dovlecei si ciuperci

frigarui pui dovlecei ciuperci

Scufundati betisoarele in apa cu o ora inainte de a pregati gratarul pentru a nu se arde prea usor. La capete se vor carboniza un pic, dar nu este o problema grava.

Curatati si spalati ciupercile (daca sunt mici nu este nevoie sa le luati coaja), ardeii, rosiile cherry si dovleceii. Spalati carnea de pui si taiati patratele de dimensiuni medii. Procedati la fel si cu legumele, mai putin cu ciupercile si rosiile pe care le lasati intregi. Dovleceii ii taiati felii de 1 centimetru grosime.

Insirati pe fiecare betisor carnea si legumele in ce ordine doriti, pentru a obtine un aspect deosebit. Asezonati cu sare si piper si puneti pe gratarul incins, uns bine cu slanina. Puteti sa gatiti frigaruile si la tigaie cu striatii, dar nu veti obtine acelasi gust si aroma, iar bucataria sigur va avea de suferit din cauza fumului.

Frigarui de pui cu dovlecei si ciuperci

Aprecierea de care se bucura frigaruile se datoreaza modului perfect in care se completeaza carnea preparata la gratar cu salata sau legumele, iar aroma oferita de gratar completeaza acest mariaj. Puteti utiliza si carne de porc sau vita, dar rezultatele nu vor fi la fel de spectaculoase.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Frigarui de pui cu dovlecei si ciuperci
Publicat
Timp pregatire
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

One comment on “Frigarui de pui cu dovlecei si ciuperci

  1. Pingback:Retete cu pui - Retete rapide -Jurnal Culinar