Sos alb gustos pentru peste
Unele specii de peste, in special cele cu carne alba si slaba au nevoie de putin ajutor pentru a fi catalogate drept o gustare de neuitat. Sosul alb de smantanta e binevenit, indiferent de specie sau de modul in care a fost pregatit pestele.
Ingrediente sos alb pentru peste
- unt
- o lingura de faina
- 2 linguri smantana
- 2 catei de usturoi
- file de ansoa (optional)
- sos de peste (chinezesc) (optional)
- sucul ramas de la gatitul pestelui
- 1/2 limeta sau lamaie
- sare si piper
Incalziti untul intr-o cratita neaderenta si adaugati faina. Lasati un pic la calit, pana ce capata o culoare aramie.
Optional, adaugati fileul de ansoa taiat marunt si o lingura de sos de peste. Acestea vor da sosului un gust puternic de peste si se va potrivi mai bine cu felul principal.
Imediat adaugat incet sucul strecurat ramas de la gatitul pestelui, amestecand intens pentru a ramane omogen. Lasati la foc mic inca 5 minute amestecand des pentru a nu se lipi. La final zdrobiti marunt cei 2 catei de usturoi, adaugati si sucul de la jumatate de limeta, smantana si putin piper. Amestecati bine si opriti focul.
Daca ati folosit sos de peste (asiatic) nu mai adaugati sare pentru ca acesta este deja foarte sarat.