Unelte bucatarie

Vas Yena

Gatitul la cuptor este unul dintre cele mai sanatoase moduri de preparare a hranei, iar un vas yena cu capac iti permite sa obtii rezultate superioare indiferent de reteta pe care o incerci. In plus, vasul fiind fabricat din sticla termorezistenta transparenta, vei putea observa evolutia preparatului din cuptor, astfel incat sa il poti scoate la momentul potrivit.

chilipirul-zilei.ro/

Vasele termorezistente din sticla borosilicata Yena se remarca prin rezistenta ridicata la temperaturi (peste 400 grade C) si prin ergonomia pe care o aduc in bucataria noastra.

vase yena oferta

Retete compatibile cu un vas Yena

Puteti prepara de la lazagna si musaca, pana la fripturi, prajituri sau orice alta reteta doriti. Dupa racire se poate introduce in frigider, fara a fi necesara mutarea in alt recipient, ceea ce il face foarte iubit de catre bucatari si gospodine.

Distributia caldurii se face uniform pe toata suprafata vasului, permitand astfel obtinerea unor preparate extrem de bine facute, care se topesc in gura. Avand capac, cu un vas Yena puteti pregati retete care necesita un timp indelungat de gatire la cuptor, 4-5 ore pentru o friptura excelenta de vita sau porc.

Când vă alegeți vasele de gătit, există o mulțime de opțiuni, de la metal, teflon antiaderent, sticlă și ceramică. Sticla este foarte durabilă. Mama mea încă mai are setul de copt din sticlă pe care bunica i l-a cumpărat după ce s-a căsătorit și încă pare nou. În opțiunea mea, sticla este una dintre cele mai bune alegeri din mai multe motive.

chilipirul-zilei.ro/

În ultimii câțiva ani, au apărut îngrijorări cu privire la introducerea de metale și teflon (antiaderent) în alimente care pot provoca neplăceri pentru sănătatea ta. Vasele de gătit din sticlă sunt o opțiune excelentă dacă doriți să profitați de șansă.

Cred că am avut cu toții acel bol de plastic din care nu puteți scoate mirosul de roșii. Deoarece sticla este neporoasă, mirosurile și aromele alimentelor nu pot fi absorbite în ea sau în alimentele pe care le gătiți.

Vasele din sticlă sunt, recunoscute pentru coacerea un preparat mai repede decât ar dura într-o tavă de metal, iar alimentele se vor rumeni mai bine decât într-o tigaie din metal.

Deși durează aproximativ câteva minute pentru ca sticla să se încălzească, aceasta își menține căldura mai mult decât majoritatea materialelor metalice după ce opriți cuptorul. Deci, mâncarea dvs. va rămâne mai fierbinte mai mult timp decât în tigaia metalică. (Ceramica, care se formează la început sub formă de sticlă și apoi este supusă tratamentelor termice, își menține foarte bine căldura.)

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale sticlei este că puteți vedea ce faceți în timp ce vă preparați rețeta. Puteți vedea dacă mâncarea dvs. se amestecă corect sau dacă se arde sau se topește așa cum doriți. De asemenea, sticla este unul dintre puținele lucruri pe care le poți lua la masă și arată bine.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *