Tigaie grill ceramica sau teflon fonta sau otel
Sunt sigură că aţi citit pe multe bloguri, despre tigăi. Adică, oricum, sunt acele “must-have” din fiecare bucătărie, pe care le folosim ca să ne preparăm hrana, nu? Sau ca să ne facem micile noastre pofte să devină realitate. Fie că-i tigaia din bucătăria veche a bunicii, fie că-i Delimano, gătim cu aceeaşi dragoste. Dar, chiar aşa-i? Oare cum ar fi să ştim să ne alegem tigăile, fără a apela la vestitul TeleShopping? Cred că ar fi super tare! Ştiu cum e să îţi poţi alege singur lucrurile de care ai nevoie. Te simţi mai bine dacă nu trebuie să cauţi mereu pe cineva care să te sfătuiască sau să petreci câteva ore pe internet ca să îţi poţi lua o simplă….tigaie!
Tigaie Wok
Verifica in magazin online
Tuturor ne plac niște clãtite, fie ele americane sau subțiri. În tigaia de clãtite, nu faci DOAR clãtite. Poți face și altele. Într-o cameră de cămin, într-un colt strâmt, având la îndemână doar o tigaie de clătite, poţi reinventa conceptul de “grătar”. Secretul? Puţin ulei şi prăjirea uniform.
Tigai de clatite
Verifica in magazin online
Dar, mie-mi place sã fac șnițele de pui ‘a la grătar’, folosind tigaia grill, indiferent de stratul ei antiaderent (teflon, ceramică, email). Știi cum se spune, dacã știi sã faci ceva bine, nu e nevoie sã ai neapãrat un lucru foarte sofisticat. Marilor bucãtari le place sã foloseascã ustensile ușor de mânuit, dar de bunã calitate.
Având in vedere că tigaia grill trebuie să ajungă la temperaturi foarte ridicate și cunoscând problema teflonului, care emană toxine la o astfel de temperatură, este de preferat sa utilizați o tigaie din fontă, precum cele de mai jos:
Tigaie grill Tefal sau alte modele, fonta sau aluminiu
Verifica in magazin online
Era, la un moment dat, o discuție mai aprinsã. Ce e mai bun, tigaia de teflon sau cea de ceramicã? Eu, una, nu am o preferatã. Și, cred cã adevãrul e pe undeva, pe la mijloc. Dar, nu vã recomand tigaia electricã. Parcă îşi pierde din gust. Sau cel puțin, așa mi se pare mie. Chiar dacã e mai ușor de folosit, prefer totuși, sã folosesc tigãi clasice.
Tigãile de teflon, ce noroc la casa omului! Nu se prinde mâncarea de ele și nici nu sunt greu de spãlat. Pot spune cã m-au impresionat. Prima datã, am folosit când eram doar un copil și nu știam sã fac diferența dintre o tigaie și cealaltã. Dar..nu folosiți niciodatã ustensile de oțel pe ea. Eu vã recomand sã folosiți chestii de lemn când faceți mâncare în Tefal sau DryCooker. DryCooker, a scos pe piațã și DryCooker Trilogy, dar, din pãcate nu vã pot spune mai nimic. Doar din ce am auzit și am citit și eu de pe net. Dar, promit cã dupã ce reușesc sã pun bani sã mi-o achiziționez, vã spun cum e.;)
Tigaie Delimano
Azi, o să vă spun câteva din tipurile de tigăi pe care le folosesc şi cu care mă înţeleg eu mai bine. Pentru început, dacă tot vorbeam de Delimano, am să vă povestesc puţin despre ele. În gama de produse afişate pe varianta online a site-ului, putem vedea clar cum Delimano se pricepe cel mai bine, la tigăile din ceramică. Chiar fac mâncare bună. Nu trebuie să foloseşti o tonă de ulei, şi mănânci şi mâncare sănătoasă. Eu spun că merită investiţia. Preţurile încep de la 80-90 de lei, dar,credeţi-mă, pentru banii ăia, scapi de teama colesterolului crescut, a riscului mare de diabet şi toate celelalte. Bineînţeles, Delimano, nu se ocupă doar de tigăi de ceramică. Tot de la ei, am luat și-o tigaie wok. Îmi plac legumele fãcute bine. Și, credeți-mã, Delimano chiar e super!
Nu uitați sã mâncați sãnãtos și sã gãtiți fãrã prea mult ulei în tigãi. Cam atât pentru azi.
Bon apetit,
K.
Save