Tarta cu sunca si cascaval
Ingrediente tarta cu sunculita, cascaval si mazare:
- faina
- unt
- drojdie
- cascaval
- sunculita afumata (sau costita)
- mazare proaspata sau congelata
- 2 oua
- smantana
- ulei
- sare si piper
- orice altceva doriti, pentru un plus de originalitate 🙂
Poate ati ramas surprinsi ca nu dau cantitati pentru ingrediente. Recunosc ca nu le-am masurat si nu le cunosc cu exactitate. Nu mai masor/cantaresc ingredientele de mult timp si pun din ochi cat consider ca trebuie. Oricum este greu sa masurati tava pentru tarta pe care am folosit-o si fiecare trebuie sa se incadreze in tava lui.
Mod de preparare reteta tarta cu sunculita si cascaval
Amestecati faina cu drojdia (nu prea multa pentru a nu avea blatul prea gros), sarea, o bucatica de unt si putina apa calduta pana ce obtineti o consistenta potrivita apoi dati la dospit pentru o jumatate de ora.
Intre timp pregatiti compozitia: taiati fasii subtiri sunculita, dezghetati mazarea, radeti cascavalul.
Intr-un castron mai incapator amestecati cele 2 oua, smantana (2-3 linguri, nu prea multa pentru a nu afecta gustul final), cascavalul, mazarea, sare si piper.
Dupa ce s-a dospit, luati aluatul si intindeti-l pe masa de lucru, adaugand faina daca se lipeste prea tare. Cu placintarul faceti un disc cat sa acopere tava si peretii acesteia.
Ungeti tava cu putin unt si asezati foaia de aluat, taind marginile care atarna. Dati la cuptorul preincins la 180 grade C pentru 10 minute pentru a se coace putin aluatul. Apoi adaugati continutul, completand cu cascaval daca nu este de ajuns pentru a umple tava. Mai lasati tarta la copt inca 30 de minute si serviti.
Pofta buna!