Tarte

Tarta cu branza si spanac

O reteta deosebit de gustoasa, cu aspect placut, numai buna de pus pe masa cand avem musafiri.

cititor xml efactura pdf

Ingrediente reteta tarta cu branza si spanac:

Aluat:

  • 500g faina
  • 200ml apa calduta
  • drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
  • sare

Daca drojdia este proaspata pregatiti maiaua in putina apa calduta, o lingura de faina si zahar si lasati sa se odihneasca 10 minute.
Intr-un vas amestecati faina cu toate ingredientele de mai sus, acoperiti cu folie de plastic sau prosop curat putin umed si lasati la dospit intr-un loc caldut aproximativ 20 minute.

 

Aluat tarta

 

 

Tarta:

  • 1 kg telemea proaspata
  • 1kg spanac
  • 1 ceapa
  • marar
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust

Daca folositi spanac proaspat (e cel mai gustos si sanatos) spalati-l bine, indepartati partea lemnoasa de pe frunze (daca este planta mai batrana) si puneti la scurs.
Puneti la calit intr-o tigaie 3 linguri ulei masline si o ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat adaugati spanacul taiat fasii de 1cm latime. Tineti la foc mediu pana ce toata apa din spanac se evapora, altfel aluatul nu se coace bine in interior.
Amestecati apoi spanacul cu telemeaua data pe razatoare, ouale, marar si piper. Gustati telemeaua si suplimentati cu putina sare daca este nevoie.

 

Amestec branza si spanac

difuzoraromaterapie.ro

Intr-un vas ce poate fi dat la cuptor tapetati peretii cu aluat si puneti in interior compozitia preparata. Deasupra puneti o foaie de aluat si ungeti cu ou batut.

Tarta branza si spanac in vas

Dati la cuptor pentru 45min la 200 grade C si nu scapati din ochi pentru a nu avea surpriza sa o ardeti sau sa o scoateti prea devreme. Temperatura trebuie sa fie uniforma in cuptor.

 

Tarta spanac

Un alt mod foarte gustos de a gati spanacul il puteti gasi si in reteta orez cu spanac.

Pofta buna!

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Tarta cu branza si spanac
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *