Supa de peste si fructe de mare
Multe retete cu peste mi-au dezamagit asteptarile din cauza gustului cu iz de namol de la pestele de crescatorie sau datorita retetelor superficiale, unde pestele era acoperit de prea multe arome sau gatit impreuna cu multe legume.
Cred ca multi dintre noi au degustat in Delta Dunarii sau la restaurantele din orasele riverane, o ciorba adevarata de peste, facuta din multe specii si ne-a ramas intiparit in minte gustul acela intens si delicat.
Am cautat si eu intr-o seara sa ajung cat de aproape posibil de acel gust, apeland la urmatoarele ingrediente:
- 3 medalioana de nisetru
- 200g creveti
- 250g caracatita
- o ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- legume de supa
- cimbru
- ulei de masline
- sare si piper
Intr-o oala am pus la fiert in 500 ml de apa cu putina sare legumele de supa si dupa 20 de minute am adaugat medalioanele de nisetru. Am lasat sa fiarba incet inca 30 de minute.
Am calit cateii de usturoi zdrobiti in putin ulei de masline si apoi i-am indepartat, uleiul ramanand cu aroma superba.
Apoi am adaugat ceapa taiata marunt si am calit-o pana ce a devenit stravezie.
Am spalat bine fructele de mare iar caracatita am taiat-o in bucati potrivite.
Le-am pus impreuna la calit in uleiul minune langa ceapa si le-am lasat cateva minute.
Deasupra am adaugat supa pregatita mai devreme si am lasat sa fiarba 30 de minute.
Initial am dorit o supa incolora, dar caracatita o coloreaza cu un vinetiu inchis. Data viitoare incerc fara caracatita, dar mai adaug o specie de peste.
Cu 5 minute inainte de final adaugati cimbrul si potriviti de sare si piper. Eu am pus si o lingurita de pasta de tomate, daca tot mi-a afectat culoarea caracatita.
La final ar trebui sa ramaneti cu putin lichid, astfel incat gustul de peste sa fie puternic si delicios. Puteti ingrosa un pic supa cu putina faina sau amidon.
Pofta buna.






S-ar putea să-ți placă și

Tocanita de ciuperci cu smantana
noiembrie 18, 2014
Cea mai buna rețetă de marinat carnea de vită
octombrie 23, 2023