Spaghetti carbonara paste gustoase la minut


spaghetti_carbonara

Simplu si rapid de pregatit, spaghetti carbonara sunt o solutie perfecta pentru o cina in familie, alaturi de un vin alb demisec.

Ingrediente pentru spaghetti cabonara:

  • spaghetti
  • bacon (preferabil pancetta)
  • 3 oua
  • parmesan
  • patrunjel
  • ulei de masline

 

Puneti pastele la fiert in apa cu putina sare.

Taiati baconul in fasii potrivite si puneti la calit intr-o cratita incapatoare in 2 linguri de ulei de masline. Ideal este sa aveti pancetta, care este un bacon lasat la uscat timp mai indelungat si care are un gust mult mai puternic si placut.

Cand baconul s-a rumenit adaugati patrunjel proaspat taiat marunt si pastele fierte. Aveti grija sa nu fierbeti prea mult pastele, cititi timpul de fierbere pe ambalaj. Tineti cont ca ele vor continua sa se gateasca in tigaie si dupa ce opriti focul. Adaugati 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele, pentru a obtine putin sos.

Bateti 3 oua si adaugati-le peste paste, impreuna cu parmesan razuit. Amestecati bine si dupa 2 minute luati de pe foc.

Serviti cu parmesan suplimentar deasupra.

Reteta Jurnal Culinar
recipe image
Denumire
Spaghetti carbonara
Publicat
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *