Spaghetti carbonara paste gustoase la minut
Simplu si rapid de pregatit, spaghetti carbonara sunt o solutie perfecta pentru o cina in familie, alaturi de un vin alb demisec.
Ingrediente pentru spaghetti cabonara:
- spaghetti
- bacon (preferabil pancetta)
- 3 oua
- parmesan
- patrunjel
- ulei de masline
Puneti pastele la fiert in apa cu putina sare.
Taiati baconul in fasii potrivite si puneti la calit intr-o cratita incapatoare in 2 linguri de ulei de masline. Ideal este sa aveti pancetta, care este un bacon lasat la uscat timp mai indelungat si care are un gust mult mai puternic si placut.
Cand baconul s-a rumenit adaugati patrunjel proaspat taiat marunt si pastele fierte. Aveti grija sa nu fierbeti prea mult pastele, cititi timpul de fierbere pe ambalaj. Tineti cont ca ele vor continua sa se gateasca in tigaie si dupa ce opriti focul. Adaugati 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele, pentru a obtine putin sos.
Bateti 3 oua si adaugati-le peste paste, impreuna cu parmesan razuit. Amestecati bine si dupa 2 minute luati de pe foc.
Serviti cu parmesan suplimentar deasupra.






S-ar putea să-ți placă și

Retete cu pui
septembrie 29, 2014
Paine impletita de casa
aprilie 7, 2014