Somon la gratar cu broccoli si sos alb
Somonul este pestele meu preferat, atat pentru gust cat si pentru faptul ca nu are oase multe, iar in asociere cu gratarul si legume proaspete devine un aliment extrem de sanatos.
Ingrediente reteta somon la gratar cu broccoli si sos alb:
- 3-4 rondele de somon sau file
- broccoli
- 300 ml smantana pentru gatit
- cimbru
- patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare somon la gratar
Pestele devine mai gustos daca il asezonati cu cimbru, putina sare si piper cu ceva timp inainte de a-l pune la gatit. Este cunoscut faptul ca pestele isi ia cata sare ii trebuie chiar daca puneti prea multa, dar nu uitati sa il spalati inainte de a-l pune pe gratar, daca apelati la varianta aceasta.
Incingeti gratarul bine si asezati bucatile de peste uniform si tineti pe fiecare parte nu mai mult de 7-8 minute.
Mod de preparare broccoli si sosul alb de smantana
Rupeti buchetele mai mici din planta si dati printr-un jet de apa, apoi pregatiti o oala pentru a le fierbe. Eu am o sita evantai pe care o asez intr-o oala cu putina apa cu sare pentru a fierbe legumele in abur, pastrand astfel o parte din gustul care altfel s-ar dizolva in apa. Pentru broccoli este de ajuns sa fiarba timp de 20 minute, puteti testa cu furculita.
Pentru sos am cumparat smantana dulce pentru gatit, o gasiti in supermarket pe langa laptele UHT, nu are nevoie de frigider inainte de deschidere.
Pisati 3-4 catei de usturoi si frecati putin cu sare, apoi turnati smantana si amestecati. Adaugati patrunjel proaspat taiat fin, sau marar.
Pofta buna!