Sardine in sos de rosii
Imi plac mult sardinele in sos tomat la conserva, dar am gasit si proaspete in supermarket si mi-a venit ideea sa incerc sa reconstitui sosul tomat din conserva. Diferenta fiind ca acesta va contine numai ingrediente naturale, fara conservant si potentiatori de aroma.
Ingrediente reteta sardine in sos tomat:
- 6 sardine proaspete (sau decongelate)
- 750g rosii pasate
- 3 catei de usturoi
- o ceapa
- lamaie
- oregano si/sau busuioc
- ulei de masline (merge si floarea soarelui)
- sare si piper
Pregatirea sardinelor
Spalati sardinele bine, daca doriti puteti indeparta capetele, eu am preferat sa fie intregi pentru aspect, dar am scos urechile pentru ca pot da un gust amarui.
Preparati intr-o farfurie putina faina amestecata cu sare si piper si trageti pestisorii prin ea pana ce ii imbracati complet. Apoi intr-o tigaie cu putin ulei frigeti-i usor pe o parte si pe cealalta pana devin aurii si scoateti-le pe o farfurie.
Preparare sos rosii
In tigaia in care s-au prajit sardinele strecurati uleiul pentru a indeparta eventualele resturi carbonizate de peste, apoi adaugati cateii de usturoi zdrobiti sau taiati fin si ceapa taiata pestisori. Rumeniti un pic ceapa, nu mai mult de 3 minute pentru ca altfel da arsuri la stomac persoanelor mai sensibile. Adaugati apoi rosiile pasate, sare, piper si oregano si lasati sa scada fara capac la foc mic. Aveti grija sa nu exagerati cu sarea, in functie de originea rosiilor pasate (conserva sau proaspete) ele pot fi deja destul de sarate, mai bine gustati inainte.
Dupa ce sosul s-a ingrosat adaugati sardinele si puneti cu lingura sos deasupra lor pentru a se inmuia, mai lasati pe foc 2 minute si asta e tot.
Pofta buna!







Cornuri cu rahat

Tarta cu branza si spanac
S-ar putea să-ți placă și

Fasole pastai cu piept de pui
iunie 21, 2013
Paste cu ciuperci la cuptor
martie 10, 2014
Un comentariu
Pingback: