Salata germana de cartofi
Va prezint o salata de cartofi binevenita intotdeauna datorita prospetimii si gustului racoritor care o defineste. Seamana cu o salata orientala, dar in loc de oua fierte in cea germana se pune sunca presata sau alte mezeluri si otet balsamic. Reteta este simpla si de durata redusa (30 min).
Ingredinete salata germana:
- cartofi
- masline
- sunca presata feliata mai gros
- ceapa verde (sau uscata)
- ulei de masline
- otet balsamic
- sare si piper
Mod de preparare reteta:
Curatati cartofii, taiati-i pe lungime in sferturi si puneti la fiert testand des pentru a nu se inmuia prea tare, pentru ca apoi salata nu va avea un aspect prea placut si dupa ce amestecati ingredientele cu cartofii, acestia se vor transforma in piure.
Dupa ce au fiert puneti apa rece in recipientul in care au stat pe foc si lasati sa se raceasca. Taiati sunca felii inguste, si tocati ceapa.
Cand s-au racit taiati transversal bucatele potrivite si puneti intr-un castron incapator pentru a avea loc si celelalte ingrediente. Adaugati ceapa, sunca si maslinele si asezonati cu sare si piper.
La final puneti putin ulei de masline si o lingura de otet balsamic, acesta din urma este cel care va definitiva gustul indragit al salatei germane.
Pofta buna!







Ostropel de pui

Bors de peste
S-ar putea să-ți placă și

Poale in brau moldovenesti cu branza
iunie 21, 2013
Tarta cu sunca si cascaval
ianuarie 28, 2014