Salata de varza proaspata cu marar
Salata de varza proaspata este foarte usor de facut si aduce un supliment de prospetime in orice meniu. In plus, armonizata cu putina sare, marar si putin ulei de masline, poate inlocui o garnitura la o friptura sau gratar, pentru cei care vor sa manance disociat.
Cum se face salata de varza cu marar
Aveti nevoie de:
- o varza mica/medie
- 2 linguri de ulei
- marar proaspat
- sare si piper
Curatati varza de frunzele murdare sau vestede si spalati-o bine. Puteti folosi un cutit special pentru varza (din acela cu rama de plastic si 2 lame paralele) sau un cutit normal, cu lama lunga si lata, dar foarte ascutit. Trebuie sa o taiati franjuri subtiri si sa o puneti intr-un recipient incapator pentru a o putea amesteca si manupula fara sa dati pe jos.
Adaugati sare dupa gust, putin piper, 2 linguri de ulei si marar spalat bine si tocat marunt. Apoi spalati mainile bine si purcedeti sa ii faceti un masaj apasat, ca pentru o gripa dusmanoasa. Acest procedeu transforma varza intr-o delicatesa frageda si suculenta, numai buna de infulecat chiar si ca fel principal, atunci cand va supara foamea si e o ora tarzie.
Obtineti astfel o salata proaspata si delicioasa, numai buna de asortat la o friptura suculenta.
Spor la bucatarit!